Hlavní obsah

Michal Neuwirth vydržel s čistým kontem tři čtvrtě hodiny

TORONTO

Torontský trenér Wilson přiznal po zápase, co všechno pro své mladé hráče před utkáním vymyslel, jenže stačily dvě rány a po čtyřech minutách veškerá strategie byla k ničemu a mladý torontský tým musel improvizovat a z deprese se dostal až v závěru, kdy snížil brankami Armstronga a Connollyho. To však již Toronto po čtyřiceti minutách prohrávalo 0:4. Do té 45. minuty čtyřiadvacetiletý český gólman Michal Neuwirth držel čisté konto. Neztratil nervy ani v závěru utkání a zasloužil se o velmi důležité washingtonské dva body.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brankář Washingtonu Michal Neuvirth likviduje šanci

Článek

Toto utkání se mohlo brát jako čtyřbodové, protože o účasti v play- off mohou rozhodnout právě vzájemné zápasy mezi Torontem a Washingtonem. Navíc v Jihovýchodní divizi je situace velice vyrovnaná a každý den je na čele někdo jiný. Další optické zkreslení způsobuje to, že mužstva mají nestejný počet zápasů a optickým klamem je i skutečnost, že zde hraje Winnipeg, který má domácí led v Kanadě.

Pro Michala Neuwirtha to byl po delší době dvojzápas, kdy odchytal sto dvacet minut během osmačtyřiceti hodin a nutno říci, že jak páteční utkání s Montrealem, tak i sobotní zápas mu vyšel.

Očekával jste, že Washington povede po čtyřiceti minutách 4:0? 

Spíše jsem očekával těžkou bitvu, což se nakonec potvrdilo.  Toronto bojovalo až do konce a měli jsme s ním v závěru velké problémy.

Tomáš Vokoun, s kterým alternujete, říká, že chytání je svým způsobem zajímavé, protože někdy jde do utkání s tím, že se cítí dobře a zápas vůbec nevyjde. Jindy naopak má velké obavy a pak zápas je perfektní. Jak jste se cítil dnes?

Po včerejším dobrém zápase jsem šel do utkání velmi sebevědomě.  Cítil jsem trochu únavu ze včerejšího zápasu, ale v první třetině jsem se do toho dostal a vydrželo mně to po celý zápas.

Jak je těžké udržet koncentraci za stavu 4:0?

Je to těžké, obzvláště pro brankáře, který je na to sám a musí se soustředit po celých šedesát minut, ale chytá se lépe za stavu 4:0 než za stavu 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.