Hlavní obsah

Patrickovou lákají do formule 1

PRAHA

Automobiloví promotéři Peter Windsor a Ken Anderson naplňují další z amerických snů. I když se v Severní Americe nejede ani jedna GP formule 1, má královna automobilového sportu na tomto kontinentu mnoho vyznavačů a ti by si přáli americký tým.

Článek

Zmíněná dvojice jim ho plní. Představila projekt USF1, který by měl v roce 2010 startovat v MS vozů F1. Šasi vytvoří konstruktéři v USA, o motorech budou jednat se stávajícími výrobci. Hned po zveřejnění projektu je zchladil šéf F1 Bernie Ecclestone. Název USF1 museli změnit na US Grand Prix Engineering. Spojení Formula 1 a F1 je chráněnou obchodní značkou.

Do kokpitu nového vozu lákají hvězdu šampionátu IndyCar, půvabnou Danicu Patrickovou. „Na tomto projektu s Kenem spolupracujeme už čtyři roky. Získáváme podporu nejen mezi fanoušky, ale i partnery, což je v této době velice pozitivní,“ řekl Peter Windsor a k tmavovlasé krásce dodal: „Ona je skvělá, těší se velké pozornosti médií a zájmu fanoušků a tím pádem i sponzorů. Nevím, zda by formuli 1 chtěla jet, ale každopádně bychom si ji rádi vyzkoušeli. Určitě ji oslovíme. Druhého jezdce budeme hledat mezi zkušenými piloty. V hledáčku je i Scott Speed, který má z F1 zkušenosti. Šanci ale dáme i talentům.“

Danica Patricková je však zatím skeptická: „Jsem šťastná v týmu Andretti Green Racing. Muselo by se toho hodně stát, abych případnou nabídku přijala. Zatím ani žádná nepřišla.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.