Hlavní obsah

Vytrvalec Kocourek znovu dobývá Austrálii

COLAC

Za čtvrtým vítězstvím v šestidenním běhu v australském Colacu míří český vytrvalec Jaroslav Kocourek. Po prvním díle běžeckého ultramaratónu je jasně v čele. Dosud urazil 201,6 kilometrů, nejbližší soupeř Australan Wars uběhl o více než třicet kilometrů méně. Brněnský atlet závod vyhrál už v letech 1998, 1999 a 2001.

Foto: Six Day Race

Na start letošního šestidenního závodu v Colacu se podobně jako před dvěma lety postavil i Čech Jaroslav Kocourek (v první řadě vpravo).

Článek

Kocourkovi navíc patří v historii sedmnácti ročníků celkové páté místo, když při svém druhém triumfu zdolal 925,6 kilometru. Přitom například v roce 1993 stačilo Joe Recordovi k vítězství 'pouhých' 774 kilometrů.

"Sice vedu, ale necítím se zrovna nejlépe. Den před závodem bylo vedro, teplota se pohybovala okolo pětatřiceti stupňů Celsia. Takové počasí mi nevyhovuje. Naštěstí se ale druhý den trochu ochladilo," uvedl pro ČTK Kocourek, který svou taktiku postavil na co nejdelším počátečním běhu bez odpočinku.

Ultramaratón v Colacu má dlouhou historii, poprvé se běžel v roce 1984 jako vůbec první šestidenní závod na jižní polokouli. Dnes je jediným podobným závodem v Austrálii a má velkou prestiž. Každoročně se jej zúčastňuje řada elitních běžců.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.