Hlavní obsah

Basketbalová hvězda Charlesová zkusí získat titul s Washingtonem

New York

Dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa Tina Charlesová se v zámořské basketbalové lize WNBA stala hráčkou mistrovského Washingtonu, v jehož barvách se pokusí vybojovat první titul v kariéře. Jednatřicetiletou hvězdu získal tým Mystics z New Yorku Liberty, za který Charlesová odehrála šest sezon. První čtyři roky ve WNBA strávila v Connecticutu, který z ní v roce 2010 udělal jedničku draftu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka USK Praha Alena Hanusová (vlevo), Sonja Petrovičová (uprostřed) a Tina Charlesová ještě v dresu Fenerbahce bojují o míč.

Článek

Charlesová ve WNBA, do níž přišla jako dvojnásobná šampionka univerzitní NCAA, získala nespočet ocenění včetně trofeje MVP pro nejužitečnější hráčku ligy v roce 2012. Za první sezonu obdržela cenu pro nováčka roku, byla nejlepší střelkyní sezony 2016 a dokonce čtyřikrát ovládla statistiku doskakování. Sedminásobná účastnice Utkání hvězd byla v letech 2012 a 2016 členkou zlatého olympijského týmu, mistryní světa se stala v letech 2010, kdy se hrálo v Karlových Varech, 2014 a 2018.

Washington hrál finálovou sérii WNBA v posledních dvou letech, a zatímco předloni nestačil na Seattle, na podzim porazil 3:2 na zápasy Connecticut a získal premiérový titul. Charlesová doplní již tak silnou sestavu, v níž jsou hvězdami aktuální držitelka ocenění MVP Elena Delle Donneová a nejužitečnější hráčka posledního finále Emma Meessemanová. V týmu se také sejde s trenérem Mikem Thibaultem, který ji vedl v Connecticutu.

"Jsme nadšení. V Tině získáváme dynamickou zbraň pro oba konce palubovky. Moc dobře vím, jak obrovský má přínos v každém zápase," konstatoval Thibault.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.