Hlavní obsah

Slibnou kariéru vycházející cyklistické hvězdy přervala tragická smrt v Alpách!

Paříž

Cyklistický svět zasáhla bolestná zpráva. Teprve dvacetiletý francouzský talent Étienne Fabre, jenž letos postoupil do profesionální stáje AG2R La Mondiale, tragicky zemřel při výletě v Savojských Alpách. Podle informací deníku L´Équipe spadl v sobotu při vysokohorské túře z masívu Bauges nedaleko Albertville a utrpěl zranění, kterým později podlehl.

Foto: Sport.cz

Talentovaný francouzský cyklista Étienne Fabre tragicky zemřel.

Článek

Fabre v loňském roce přestoupil z amatérského VC Rodez do týmu Chambéry CF a letos již působil v tréninkovém centru AG2R La Mondiale, kde se připravoval na závody série WorldTour.

Reakce na smutnou novinu na sebe nedaly dlouho čekat. „Myšlenkami jsem s Étiennovou rodinou," napsal na Twitteru francouzský cyklista Thibaut Pinot. Přidal se i další krajan Romain Bardet: „Étienne - nadějný cyklista a snaživý student. Srdce mi svírá nekonečná bolest, když vidím, jak osud přerval všechny naděje. Vzdávám hold."

„Hluboce nás zasáhlo, když jsme se ráno dozvěděli o smrti Étienna Fabreho. Sdílíme bolest s jeho rodinou a přáteli," stojí na twitterovém účtu týmu AG2R La Mondiale.

Server cyclingnews.com v souvislosti s Fabreho úmrtím připomíná, že k nešťastné události došlo jen měsíc poté, co jeho otec Yves po pádu z kola ochrnul.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.