Hlavní obsah

Majitel Patriots chce tým NFL v Londýně

Majitel New Englandu Patriots Robert Kraft, který je v současné době na propagačním turné v Anglii v souvislosti s říjnovým zápasem Patriots proti St. Louis Rams, jenž se uskuteční v Londýně, by byl podle svého vyjádření pro to, aby měl Londýn v budoucnosti vlastní NFL tým.

Foto: gettyimages.com

Wembley Stadium hostí zápasy NFL od roku 2005

Článek

Rober Kraft v nedávném rozhovoru prohlásil: „Osobně si myslím, že bychom měli mít franšízu v Londýně. Budu o to usilovat. Myslím si, že jsem to říkal v roce 2009, kdy jsme tady byli naposledy. Doufám, že než uplyne tato dekáda, budeme tady mít klub. Myslím si, že by to bylo dobré pro NFL, a zdejší fanouškovská základna dokázala, že si to zaslouží."

Kraft zdůraznil, že tím týmem, který by se měl do Londýna eventuálně přestěhovat, nebudou jeho Patriots, ale souhlasil s myšlenkou, že by v Londýně mohli pravidelně hrát. „Tvrdě jsme lobovali za to, abychom se sem po naší skvělé zkušenosti z roku 2009 vrátili." Patriots na stadiónu ve Wembley porazili v roce 2009 před 84 254 fanoušky Tampu Bay Buccaneers poměrem 35:7. „Byli bychom velmi rádi, kdybychom sem mohli jezdit pravidelně. Bylo to dobré pro tmelení týmu a každý z nás si poslední výlet do Londýna skvěle užil," řekl Kraft.

Patriots se s St. Louis Rams střetnou v Londýně na stadiónu ve Wembley 28. října. Včetně letošního zápasu s Patriots odehrají St. Louis Rams v následujících třech letech v Londýně vždy jedno utkání základní části NFL.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.