Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 6:1Jasná záležitost, Vítkovice srazily Energii a bodovaly již podesáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kohout 0 : 1
19. Flick 1 : 1
21. Bukarts 2 : 1
29. Lindberg 3 : 1
30. Krenželok 4 : 1
33. Lakatoš 5 : 1
49. Kalus 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic potvrdili momentální herní pohodu a v 32. kole extraligy zdolali Karlovy Vary jednoznačně 6:1. Hosté sice v Ostravě rychle vedli, ale rozhodující obrat přišel v polovině utkání, kdy se domácí prosadili třikrát během čtyř minut. Branku a tři asistence zaznamenal Dominik Lakatoš. Vítkovičtí si připsali už desátý zápas v řadě s bodovým ziskem a výhra 6:1 je pro ně i nejvyšší v aktuálním ročníku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z vítězství.

Článek

Úvod utkání naznačil, že by to rozjetý domácí celek nemusel mít zase úplně snadné. Uplynulo jen 147 sekund a hostující Kohout otevřel skóre: poté co se k němu šťastně vrátila od protihráče Kaluse zblokovaná přihrávka, mohl z voleje vypálit mimo dosah překvapeného Stezky.

Domácí přebírali taktovku, ale Bukarts po úniku s Hruškou nechal vyniknout Novotného. Teprve v 19. minutě si Flick na brankovišti udělal prostor a bekhendem doklepl za Novotného střelu Lakatoše. Vítkovický Kanaďan si po dlouhé zdravotní pauze ve druhém startu po návratu zapsal gól.

Nástup do druhé třetiny ovládly Vítkovice. Vhod jim přišlo vyloučení hostujícího Dlapy, při němž se usadili v pásmu a v čase 20:32 se po Krenželkově přihrávce ze strany volejem přesně do puku opřel Bukarts.

Domácím pomohla tyč

Ačkoliv vzápětí Vítkovice po nepřehledné situaci u jejich brány zachránila zřejmě tyčka, ve vedení se ještě více uklidnily. Také třetí gól padl v jejich početní výhodě a znovu po rychlé reakci na odražený puk se ve 29. minutě bez přípravy trefil z mezikruží Lindberg.

Za 75 sekund zlomil Karlovarské čtvrtým gólem Krenželok, který před gólmanem tečoval dělovku Poláka. Lakatoš tři minuty nato navíc zaskočil Novotného nahozením z rohu kluziště, které si karlovarský gólman nohou srazil za záda a nechal se vystřídat.

Vítkovicím už pak stačilo ze středního pásma kontrolovat vývoj utkání a čekat, zda jim soupeř ve snaze o korekci výsledku, nabídne další příležitosti. To se také stalo ve 49. minutě po srážce dvou karlovarských spoluhráčů ve vlastním pásmu, Lindberg si vyměnil puk s Kalusem, který upravil na konečných 6:1.

Před koncem mohl vysokou porážku alespoň zkorigovat Beránek, ale sám před Stezkou neuspěl. Vítkovice tak zaknihovaly své nejvyšší vítězství v sezoně.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Flick (Lakatoš, Roberts Bukarts), 21. Roberts Bukarts (L. Krenželok, Lakatoš), 29. Lindberg (J. Stehlík), 30. L. Krenželok (R. Polák, Lakatoš), 33. Lakatoš (Flick), 49. M. Kalus (Lindberg) - 3. Kohout (Černoch). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Axman, Brejcha. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Flick, Chlán. Trenér: Holaň.
Karlovy Vary: F. Novotný (33. Habal) - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec