Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 4:2Kometa prokletí nezlomila, s Vítkovicemi padla i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Holík 0 : 1
31. Bondra 1 : 1
37. Fridrich 2 : 1
40. Solovjev 3 : 1
59. Zaťovič 3 : 2
60. Marosz 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic v 56. kole extraligy otočili zápas s brněnskou Kometou, kterou porazili i ve čtvrtém vzájemném utkání aktuální sezony. Vítkovickým mistrům ligy z roku 1952 tak jejich současní nástupci vzdali hold vítězstvím v poměru 4:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Z utkání Vítkovice - Kometa Brno.

Článek

Vítkovický klub si totiž v pátečním utkání připomněl výročí 70 let od zisku prvního titulu. Domácí hráči nastoupili ve stylových replikách dresů z roku 1952, fanoušky v krátké videozdravici pozdravil i poslední žijící člen mistrovského kádru Zdeněk Návrat.

Ostravané začali aktivně a hned zkraje utkání mohli jít do vedení, jenže střelu Fridricha po dravém průniku zastavila branková konstrukce. Hned vzápětí udeřilo na opačné straně, když Holík po rychlém protiútoku Komety poslal kotouč pod horní tyčku vítkovické branky. Srovnat mohl Fridrich, jenže opět trefil pouze tyčku.

Ve druhé části Vítkovičtí přidali a vytvořili si místy výraznou převahu. V čase 30:44 se dočkali vyrovnávací branky, když Marosz nabil Bondrovi, který střelou bez přípravy propálil Tomka. O šest minut později Bondra nezištnou přihrávkou našel Fridricha, který si po dvou nastřelených tyčkách spravil chuť a povedenou trefou strhl vedení na stranu Vítkovic.

Domácí v prostřední části dominovali, brněnského soupeře přestříleli v poměru 15:3 a 14 sekund před zvukem druhé sirény si pomohli v přesilovce. Lakatoš vyhrál buly, Hruška přiťukl puk Solovjovovi, který ranou z první poslal ostravský tým do dvougólového trháku.

Vítkovické mužstvo ovšem mělo kritické chvíle duelu ještě před sebou. Po faulech Fridricha s Polákem, které dělilo pouze deset vteřin, měla Kometa k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Stezka ovšem zlikvidoval šance Muellera i Kučeříka. Kometa to v závěru zkusila bez brankáře a po nahození Muellera snížil Zaťovič na rozdíl jediné trefy, domácí ovšem vzápětí uklidnil gólem do odkryté brněnské branky Marosz.

Vítkovice tak potvrdily, že se jim doma daří. Na svém ledě zvítězily popáté z posledních šesti utkání. V probíhajícím extraligovém ročníku v konfrontaci s Kometou neztratily ani bod. Naopak brněnský celek vyšel potřetí v řadě výsledkově naprázdno.

56. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. R. Bondra (Marosz), 37. Fridrich (R. Bondra, J. Hruška), 40. Solovjov (Lakatoš), 60. Marosz (Fridrich, R. Polák) - 7. P. Holík (Mueller), 59. Zaťovič (Mueller, A. Zbořil). . Rozhodčí: Obadal, Stano - Klouček, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 5325.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, Plášil - Lakatoš, Marosz, Dej - Fridrich, J. Hruška, R. Bondra - Lednický, Flick, Krejsa - Melovský, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Brno: Tomek - Roth, Kučeřík, Bartejs, Ďaloga, Tansey, Gulaši, L. Doudera - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Šalé, Krištof, Kollár - Horký, A. Zbořil, Vincour - Rákos, Malý, Pavlík. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Reklama

Související témata: