Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 1:1Fotbalisté Ostravy proti Liberci neudrželi vedení, bod Slovanu trefil Mikula

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Almási 1 : 0
79. Mikula 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy remizovali ve 24. kole první ligy s Libercem 1:1. Po gólu Ladislava Almásiho z 18. minuty sice vedli, ale 11 minut před koncem je o vedení a výhru připravil kapitán Slovanu Jan Mikula. Čtvrtý Baník bodoval ve třetím kole po sobě, naopak Severočeši nevyhráli v nejvyšší soutěži pošesté za sebou a zůstali desátí. K dobru má odložené utkání s Pardubicemi.

Článek

Ostrava se do Liberce pustila s velkým elánem a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po rohovém kopu Falty vyskočil v 10. minutě v malém vápně nejvýše Lischka a jeho hlavičku zastavila tyč liberecké branky.

Chvíle Baníku nastala v 18. minutě. Fleišman načechral z levé strany ideální balon k malému vápnu a Almási i v těžké pozici dokázal míč jemnou tečí patou usměrnit o levou tyč za Knoblochova záda. Slovenský útočník zaznamenal už svůj dvanáctý gól v ligové sezoně a v čele tabulky kanonýrů se dotáhl na Jurečku ze Slovácka. Stylově navíc oslavil své nedělní 23. narozeniny.

Domácí nepolevovali a hlavně rychlým přechodem do útoku dávali soupeři zabrat. Teprve ke konci poločasu vystrčili růžky i Severočeši a před Laštůvkou najednou bylo živo. Hosté mohli i srovnat, ale velkou příležitost Matouška zmařil ostravský brankář.

I do druhého poločasu ale vstoupili Liberečtí výrazně aktivněji a hned v úvodní pětiminutovce znovu sahali po vyrovnání. Laštůvka reflexivně úspěšně zasáhl proti Rondičově pokusu a zlikvidoval i další střelu Frýdka.

Hostující kouč Kozel, jenž před angažmá ve Slovanu vedl Slezany, osvěžil ofenzivu na poslední půlhodinu třemi změnami a své ovoce to přineslo v 79. minutě. Slovanu vyšel brejk po pravé straně, Frýdek nacentroval balon na zadní tyč, kde ho v pádu uklidil Mikula. Třicetiletý obránce se v lize trefil poprvé od října 2019.

Ani jeden z týmů se nespokojil s remízou. Hosté v závěru po brejku trefili tyč, ale vzrušení bylo nakonec vzhledem k ofsajdu zbytečné. A tak poslední možnost měl Baník, ale Almási dostal míč ve vápně na dlouhou nohu a ve skluzu přestřelil.

Ostrava v lize s Libercem počtvrté v řadě neprohrála. Liberec remizoval ve třetím kole po sobě.

24. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 18. Almási - 79. Mikula. Rozhodčí: Radina - Paták, Mokrusch - Štěrba (video). ŽK: Kuzmanovič, Fleišman - Matoušek. Diváci: 6249.
Sestavy:
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Koncevoj (64. Buchta), Kaloč (64. Boula), Kuzmanovič (74. Klíma), Janošek (85. Tetour), Falta (74. Ekpai) - Almási. Trenér: Galásek.
Liberec: Knobloch - Koscelník (90. Fukala), Plechatý, Štetina, Mikula - Matoušek (62. Višinský), Tiéhi, Purzitidis, Havelka (62. Tupta), Frýdek (85. Gebre Selassie) - Rondič (62. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama