Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 5:3Báječný finiš Českých Budějovic posunul Motor na čtvrté místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Piskáček 1 : 0
31. Faško-Rudáš 1 : 1
35. Vlach 1 : 2
46. Valský 2 : 2
51. Najman 2 : 3
55. Pech 3 : 3
59. Ondráček 4 : 3
59. Vondrka 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili v dramatickém duelu 59. kola extraligy Liberec 5:3. Hosté v boji o důležité body otočili stav z 0:1 na 2:1, pak vedli ještě 3:2, ale v posledních šesti minutách třikrát inkasovali a ztratili naději na dosažení čtvrtého místa.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva brankář Jaroslav Pavelka, Jakub Klepiš z Liberce a Jindřich Abdul z Českých Budějovic.

Článek

Na to naopak postoupil při zaváhání Plzně, která už nemůže svou pozici vylepšit, s Karlovými Vary domácí Motor. Na šesté Pardubice mají Českobudějovičtí k dobru dva body a lepší bilanci ze vzájemných zápasů, čeká je však vystoupení v Hradci Králové proti vítězi základní části, zatímco Dynamo nastoupí v úterý na ledě posledního Zlína. Vítězný gól dal v čase 58:10 útočník Jiří Ondráček.

Zpočátku působili živějším dojmem hokejisté Motoru. Českobudějovický gólman Hrachovina nezůstával úplně bez práce, ale mnohem více zajímavých momentů bylo k vidění v blízkosti libereckého Pavelky. Jeho pozornost vyzkoušeli Ondráček, uzdravený kapitán Gulaš či Abdul, přečíslení dva na jednoho nedotáhli Karabáček s Beránkem.

Skóre otevřel střelou zdálky Piskáček po krásné kulečníkové kombinaci s Ondráčkem a Abdulem. Hosté pak nevyužili přesilovku a před první sirénou dostali k dispozici další početní výhodu.

Pokračující přesilovku v úvodu druhé části odehráli Bílí Tygři bez jediného ohrožení soupeřovy branky. Brzy po návratu Ondráčka z trestné lavice prokličkoval Rychlovský před Hrachovinu, ale nezakončil. Také třetí přesilovka Liberce zůstala bez efektu, přestože zblízka zahrozil Klapka. Výhodu hostí předčasně ukončil vyloučený kapitán Jelínek, ani domácí však nevyužili následnou hru pět na čtyři. V dalším průběhu nepřinesl změnu kolotoč Novotného formace, na protější straně neuspěl v šanci Vlach.

Krátce po polovině základní hrací doby vyzráli hosté na obrannou dvojici Percy, Bučko a zblízka vyrovnal Faško-Rudáš. Po faulu na Vráblíka se v rohu za Hrachovinou strhla bitka, v níž dominoval zkušený útočník Novotný. Jeho sok Klapka putoval předčasně pod sprchy. Severočeši ve vlastním oslabení přidali druhý gól po nápřahu Vlacha z pravého kruhu. Šance měli ještě Najman, také domácí Gulaš s Beránkem a po nich Voženílek.

Vyrovnání zařídil v přesilovce Valský, jenž se probil samostatně podél levého mantinelu a přestože mu najížděli na přihrávku dva spoluhráči, oklamal zblízka Pavelku bekhendovou střelou ke vzdálenější tyčce. Brzy nato liberecký Ivan zdálky netrefil odkrytou branku Motoru. Z ideální pozice na levém kruhu se střelecky neprosadil domácí obránce Štencel. Po rychlém přechodu do útoku vrátil hostům vedení Najman, jenž z levé strany našel skulinu pod Hrachovinovými chrániči.

Nesmířil se s tím českobudějovický Pech, jenž potáhl kotouč z modré čáry na pravý kruh a švihem překonal Pavelku. Jasnou příležitost následně překombinovali Gulaš s Hanzlem. Po zmatku před libereckým brankovištěm se nakonec prosadil u pravé tyčky číhající Ondráček, jehož trefu potvrdil videorozhodčí. Pojistku při power play Liberce přidal do prázdné branky Vondrka.

59. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:0, 0:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 11. Piskáček (J. Ondráček, Abdul), 46. Valský, 55. Pech (Percy, Piskáček), 59. J. Ondráček (Vráblík, Pech), 59. Vondrka - 31. Faško-Rudáš (Birner, Šmíd), 35. J. Vlach (P. Jelínek), 51. A. Najman (Birner, Faško-Rudáš). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3, navíc J. Novotný 5 min. - Klapka 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6318.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Piskáček, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Bučko - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - J. Ondráček, Pech, Abdul - Gulaš, Koláček, Vondrka - Valský, J. Novotný, D. Voženílek. Trenér: Modrý.
Liberec: J. Pavelka - Štibingr, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner, Aubrecht - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Zachar, Klepiš, Ordoš - Faško-Rudáš, A. Najman, Birner - Klapka, J. Šír, Čederle. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: