Hlavní obsah

Dukla - Žižkov 1:0Fotbalisté Dukly porazili Žižkov a poskočili do čela druhé ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Dukly v 19. kole druhé ligy v pražském derby udolali doma Viktorii Žižkov z penalty v závěru 1:0. Tým z Julisky využil zaváhání dosud vedoucího týmu tabulky Vyškova a posunul se o dva body do čela soutěže. Naopak největší předsezonní favorit Zbrojovka Brno prohrála v Chrudimi 1:3 a na jaře ani ve třetím zápase nezvítězila. Táborsko po obratu porazilo Jihlavu 2:1 a upevnilo si třetí místo.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Dukly Praha na archivním snímku

Článek

Dukla se dostala do čela tabulky poprvé od 8. kola, po němž se dělila o vedení s Vyškovem. Svěřenci trenéra Petra Rady podruhé za sebou zvítězili 1:0 díky penaltě v závěru. Proti jednomu z nováčků soutěže ze Žižkova měla Dukla trvalou převahu, ale dlouho se jí nedařilo ve finální fázi. Až v 80. minutě sudí Petřík za zákrok na střídajícího Zeronika nařídil pokutový kop a zimní posila Hora stejně jako před týdnem ve Varnsdorfu z penalty nezaváhal.

Brno v Chrudimi prodloužilo své výsledkové trápení a na plný bodový zisk čeká už čtyři kola. Zbrojovka ztrácí na vedoucí Duklu, která drží jediné přímé postupové místo, už 10 bodů. Chrudimští na jaře poprvé skórovali a brněnský tým v tabulce bodově dotáhli.

Za Východočechy se dvakrát prosadil Langhamer, který nejprve v 15. minutě otevřel skóre po centru na přední tyči a v 79. minutě gólem na 3:1 definitivně zlomil odpor favorita. Předtím krátce po pauze překonal brněnského brankáře i Látal, na průběžných 2:1 chvíli nato snížil z opakované střely hostující Potočný.

První jarní výhry se dočkalo Táborsko. Jihočeský celek v přímém souboji o třetí místo s Jihlavou ztrácel, ale v posledních 20 minutách otočil skóre. Příbram po předchozích dvou porážkách využila na půdě nováčka z Kroměříže přesilovku po vyloučení gólmana Dostála a zvítězila 2:0. Středočeši mají ve vyrovnané tabulce na osmé příčce shodně bodů jako čtvrté Brno. Stejně je na tom i sedmá Líšeň, která třemi brankami po změně stran porazila Opavu 3:0.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 19. kolo:
Chrudim – Brno 3:1 (1:0)
Dukla Praha – Žižkov 1:0 (0:0)
Kroměříž – Příbram 0:2 (0:0)
Líšeň – Opava 3:0 (0:0)
Táborsko – Jihlava 2:1 (0:1)

Reklama