Hlavní obsah

Dvě rány Spartě v derby: zraněný Řepka a ztracené body!

PRAHA

Hned dvě ztráty utrpěla pražská Sparta v derby s Bohemians. Remízou přišla o dva body, navíc v samém závěru ztratila zraněného Tomáše Řepka. Před cestou ke kvalifikační odvetě Ligy mistrů do Atén dost velká rána. „Řepka má natažený sval na levé noze, hned se ho ujali lékaři a fyzioterapeuti. Nedokážu odhadnout, zda bude do úterý v pořádku,“ cítil se samozřejmě zaskočený letenský kouč Jozef Chovanec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kouč pražské Sparty Jozef Chovanec (druhý zleva) ještě neví, zda bude moci do odvety proti Panathinaikosu počítat se službami obránce Tomáše Řepky.

Článek

Nahradit Řepku v pohárové odvetě v Aténách proti Panathinaikosu, to by byl nebetyčný problém. „Hráče na jeho post samozřejmě máme, ale nahradit Tomášovy fotbalové kvality lze těžko. Je lídrem a osobností týmu, takže i na soudržnost mužstva by to vliv mít mohlo. Museli bychom se ale s jeho absencí vyrovnat. Při neúčasti Bergra jsme to také svedli,“ utěšoval se sparťanský kouč Chovanec.

Chovanec: Ubránil nás Nikl

Z bodové ztráty v derby s klokany sice byl Chovanec také rozmrzelý, ale omluvy a výmluvy nehledal. „Ubránil nás jediný hráč - Nikl. Spoustu míčů odhlavičkoval, hodně toho ubránil, i chytrým faulem si dokázal pomoci. My první půli vyloženě promrhali, protože oba útočníci si počínali laxně, jako by je fotbal ani nezajímal, krajní obránci se do podpory ofenzívy vůbec nazapojovali, za poločas jsme poslali na bránu Bohemians jen čtyři střely,“ hodnotil bezgólovou remízu.

„Po pohovoru v kabině se sice naše hra zvedla, ale stejně jsme žádnou zbraň na klokany nenašli,“ dodával.

Hoftych: Pro rozjezd jsou důležité body

Zatímco Sparta počítala ztráty, klokani po malém pražské derby jenom zářili. Bod z Letné je pro nováčka v úvodu ligy doslova darem z nebes. „Pro nás jsou při rozjezdu body důležitější než střílení gólů a fotbal, takže jsme taktiku přizpůsobili možnostem týmu. Nemohli jsme se pustit se Spartou do otevřené partie, protože jsme viděli, jak dopadl Panathinaikos,“ glosoval bezgólovou remízu trenér vršovického mužstva Pavel Hoftych.

Fotbalisté Bohemians 1905 se zdraví se svými fanoušky po remíze se Spartou.foto: ČTK/Michal Doležal

Kočkování Hartiga s Řepkou

I jeho svěřenec Lukáš Hartig se jen rozplýval, i když si v průběhu derby si schytal od domácího Tomáše Řepky své. „Asi se mu nelíbilo, že jsem hned v úvodu zajel do Pamiče loktem, ale opravdu si nejsem ničeho vědom,“ pátral v paměti, kde napětí vzniklo. A že to mezi nimi jiskřilo! „I nějaká sprostá slova, ale to k fotbalu patří. Hlavně, že jsme bod ukopali.“

„Když už jsme divákům nepředvedli žádnou šanci, alespoň kočkování těch dvou jsme jim nabídli,“ bral „laškování“ Hartiga s Řepkou s nadhledem trenér Hoftych.

Berger myslel na konec, ale vrátil se

„Zkoušeli jsme všechno, v poslední čtvrthodině už jsme posílali do vápna Bohemky jen nakopávané balóny, protože jsme měli vpředu tři útočníky, ale ani to k ničemu nevedlo. Klokani bránili opravdu perfektně a my nedokázali vymyslet nic, abychom si s jejich defenzívou poradili,“ přiznával Patrik Berger, který se po návratu z vyšetření u profesora Wohlfahrta v Mnichově zase vrátil do letenské sestavy.

„Odjížděl jsem tam s rozporuplnými pocity, tak nějak padesát na padesát, že skončím nebo budu ještě pokračovat. Profesor mně ale řekl, že když necítím žádné větší potíže, mám hrát dál. Kdybych šel totiž s kolenem na další operaci, znamenalo by to konec s fotbalem,“ svěřoval se.

Reklama

Související témata: