Hlavní obsah

Já vyhrál i v Čelákovicích, vtipkoval kouč Petrouš po svém prvním vítězství

PRAHA

Tři pokusy potřeboval na to, aby se ve funkci hlavního trenéra fotbalové Slavie dočkal svého prvního prvoligového vítězství. „Ale já už vyhrál i v Čelákovicích,“ vtipkoval Michal Petrouš a bylo i na něm znát, jak velkou je výhra 4:0 nad Českými Budějovicemi pro celý Eden úlevou. Vždyť sešívaní ukončili sérii osmi kol bez výhry. „Čekali jsme na to jako na smilování,“ přiznal Petrouš.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

Situace už byla kritická. Necelé dvě hodiny před svým zápasem s Jihočechy se fotbalisté Slavie po kanonádě Brna propadli až na samé dno ligové tabulky. Na hřbetu si navíc nesli úmornou sérii osmi zápasů bez výhry a krizi celého klubu. Není tedy divu, že hladká výhra 4:0 pro ně byla dlouho očekávaným balzámem.

„Mám obrovskou radost, hlavně za kluky. Ležela na nich deka a čekali na něco takového jako na smilování. Po výsledku s Budějovicemi by z nich měla definitivně spadnout,“ oddychl si trenér Michal Petrouš. Po porážce s Plzní a remíze s Ústím se na třetí pokus dočkal své první výhry poté, co se na místo prvního kouče posunul po odchodu Karla Jarolíma.

„Ale já přece vyhrál i v Čelákovicích,“ culil se Petrouš v narážce na své předchozí působiště u divizního týmu.

Slávista Milan Černý se raduje z gólu.foto: Právo/Milan Malíček

Pád na poslední místo mužstvo nakopl

V neděli se mu nepovedla jen jediná věc. Nedokázal před mužstvem „zatlouct“, že už je poslední. „Nechtěl jsem klukům o výsledku z Brna vůbec říkat, ale měl jsem při přípravě na utkání náznaky, že už ho znají. Nevěděli jsme, co to s nimi udělá... Naštěstí nastala ta lepší varianta - vyburcovalo je to. Na druhou stranu, horší to být nemohlo, už jsme neměli kam spadnout,“ líčil s úlevou.

Trenér se znovu mohl spolehnout na Karola Kisela. Podzimní střelec sešívaných si připsal šestý podzimní zářez a de facto se už „oficiálně“ posunul do útoku. „Karol jde v každém zápase na sto procent. Znám ho už z Bohemky, nevypustí nic, neuleví si. A je za to odměněn. Jde štěstí prostě naproti, proto dává tolik branek. A tak jsme ho vybrali k Vyhnalovi,  když teď s útočníky máme problémy,“ vysvětloval Petrouš.

Hráči mají slíbeno, že o své peníze nepřijdou

Kdyby jen s útočníky, Slavia má také mnohem větší potíže s dluhy a ekonomickou situací celého klubu. Týden co týden se teď objevují nějaké nové negativní informace, včetně těch, že hráči naposledy dostali srpnovou výplatu.

„Asi před měsícem byl v kabině generální ředitel Platil a hráčům vysvětlil, jak se věci mají. Ujistil je, že pokud bude ve funkci, tak nedopustí, aby o nějaké peníze přišli. A ať se stoprocentně soustředí na fotbal, to že je věc managementu. Jsou s tím srozuměni, takže se tím nezabýváme. Cítím, že na hřiště se složitá ekonomická situace v klubu nepřenáší,“ ujistil Petrouš.

Reklama

Související témata: