Hlavní obsah

Buřty, pivo a rafty. Partu to stmelilo, říká nový kouč Jihočechů Hoftych

Praha

Netradiční zpestření přípravy zvolil nový kouč fotbalistů druholigových Českých Budějovic Pavel Hoftych. Úspěšný trenér, který naposledy působil v Trnavě, vzal své svěřence na Vltavu na rafty. „Účel stmelení party to určitě splnilo,“ řekl Hoftych.

Foto: Foto: facebook Dynamo České Budějovice

Pavel Hoftych (vpravo) si výlet na raftech s týmem řádně užil.

Článek
Fotogalerie

Jak jste přišel zrovna na rafty?

Chtěl jsem hráče vytáhnout z toho stereotypu. Voda je super. Dostali se mezi úplně jiný lidi. Někteří spali ve stanech, jiní v chatkách, všichni jsme měli spacáky. Je to trošku vytržení z komfortu, který se hráčům všeobecně poskytuje. Vím, že třeba trenér Klopp s Dortmundem dělá podobné věci. Odveze tým někam do hor na pět dní bez mobilů. Já v zimě budu chtít na horách něco podobného zopakovat.

Snášeli vaši svěřenci roli vodáků v pohodě?

Jo, nikdo nebrblal (úsměv). Byly to pěkné dva dny. Chtěl jsem, aby si kluci některý věci mezi sebou vyčistili a poznali se v jiný pozici. Třeba na tom raftu. Někteří se nejdřív točili proti proudu a než se sladili, chvilku to trvalo. Ale viděli, že musí makat všichni úplně stejně. Měl jsem informace, že vztahy mezi některými hráči nebyly optimální. Tak jsem chtěl, aby si všechno vyříkali.

Jak to probíhalo?

Když jsme večer dorazili do kempu, udělali jsme ohýnek. Pekli jsme buřty, povolil jsem klukům pivo. Nikoho jsem nekontroloval. Bylo to s dostatečným odstupem do dalšího zápasu, a i když byli kluci trošku hlučnější, vyříkali si všechno z očí do očí. Věděli, že žádný další pivní dýchánek už nebude, v sezóně alkohol absolutně nebudu tolerovat kromě nějakýho posezení po zápase. Ale jsem přesvědčený, že ta akce splnila účel. Kabina se vyvětrala, všem se to líbilo. Jen Aziz Ibragimov utopil ve Vltavě mobil. Tak kdyby ho někdo náhodou našel, dejte mu vědět (úsměv).

Máte z týmu dobrý pocit?

Jo, je tu kvalitní mančaft. Zůstali zkušení kluci jako Lengyel, Daněk, Rýdel, Benát, jsou tu šikovní mladíci Linhart, Wermke nebo Kadula. A podařilo se nám mužstvo posílit. Kromě Ibragimova přišel třeba Kalod ze Žižkova, nebo zajímavej Slovák Chmelo. Byl v HFK Olomouc, takovej kollerovskej typ. Byl naším nejlepším střelcem v přípravě.

Přijímáte roli favorita na postup?

Za nic se neschováváme. Chceme, aby se Dynamo vrátilo do první ligy. Po sestupu došlo k dost velkým škrtům, ale i tak jsme na druhou ligu zajištěni výborně a kádr máme taky velmi dobrý. Byl bych alibista, kdybych se cílů na postup vzdával.

Rozmýšlel jste se dlouho nad nabídkou z druhé ligy?

Skoro vůbec. Budějky jako región se mi líbily, fotbal tu má tradici a je to další výzva. Majiteli Trnavy jsem oznámil, že chci trénovat a on to vzal perfektně. Řekl mi, že u něj mám vždycky dveře otevřené a stále jsme spolu v kontaktu.

Reklama

Související témata: