Hlavní obsah

Čáslav vystřídala v čele druhé fotbalové ligy Jihlavu

PRAHA

Fotbalisté Čáslavi se ujali vedení ve druhé lize. Po sobotní remíze dosud vedoucí Jihlavy na hřišti HFK Olomouc porazil Zenit na vlastním trávníku 3:2 Hradec Králové. Jihlava ztrácí jeden bod, o další dva zpět jsou Sokolov a po dnešní výhře 2:0 nad Karvinou také Bohemians 1905.

Článek

Čáslav se v duelu s Hradcem Králové ujala vedení už v 19. minutě, kdy hostující Němeček fauloval Brunclíka a Strnad proměnil penaltu. Na rozdíl dvou gólů zvýšil v 58. minutě Brezinský.

Hradec ale rychle odpověděl a váhání obrany s odkopem v šestnáctce potrestal Rezek. Čáslav se dostala do útlumu a výsledkem bylo vyrovnání. Po Fischerově centru hlavičkoval Dvořák, gólman Švenger ještě stihl vyrazit, ale Černý hlavou skóroval. Tři body nakonec přece jen zůstaly v Čáslavi. V 89. minutě si na dlouhý Dianův centr z trestného kopu naskočil Brezinský a hlavou rozhodl.

Jihlava v sobotu zaváhala na hřišti HFK Olomouc, kde remizovala 0:0. Domácí po dlouhé době nastoupili v kompletní sestavě a také měli první šanci. Korčián těsně před brankou ale trestuhodně netrefil míč. Poté se do několika slibných situací dostala Vysočina - nejprve minul Rabušic a dvakrát selhal kanonýr Faldyna.

Ve druhém poločase se úplně sám na hranici domácí šestnáctky zjevil Urban, ale také těsně minul. Skóre mohla otevřít Olomouc, když na malém vápně zůstal osamocený Čučka, jihlavský brankář Vojáček však předvedl výborný zákrok. Na druhé straně nabídl vedení hostům gólman Doležal, když nastřelil při odkopu Faldynu. Míč se odrazil k Rabušicovi, jehož pokus Doležal konečky prstů vytáhl nad břevno. Poslední šanci změnit bezbrankový výsledek měl domácí Galajda, ale minutu před koncem hlavou minul.

Po šesti zápasech se Bohemians 1905 dočkali výhry ve druhé lize, když proti Karviné přerušili sérii remíz. Do základní sestavy Klokanů se poprvé po ročním zranění dostal útočník Hartig a na hrotu vytvořil novou dvojici společně s čerstvou posilou, uzbeckým reprezentantem Ibragimovem.

O první gól Bohemians se postaral brankář Sňozík, který po faulu na Bartka proměnil pokutový kop. Druhý gól přidal v 62. minutě Róth.

Dukla si po sobotní výhře 1:0 v Třinci připsala už páté vítězství za sebou. O zisku tří bodů rozhodl svou šestou brankou v sezoně nejlepší střelec Pražanů Luděk Zelenka.

Druhá fotbalová liga - 11. kolo:
Sokolov - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 31. Vaněček, 45. Jirouš, 50. Čada. Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Koval. ŽK: Chmelíček, Stýskala, Čtvrtníček (všichni 1. FC Slovácko). ČK: 90. Hájovský (Sokolov). Diváci: 1810.
Třinec - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 53. Zelenka. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Kubáň. ŽK: Blaha, Zelenka, Šmíd (všichni Dukla). Diváci: 1302.
Sparta B - Fulnek 3:2 (2:1)
Branky: 33. a 76. Holenda, 19. Zeman - 41. Jindříšek, 62. Krása. Rozhodčí: Býma - Moudrý, Lakomý. ŽK: Mareš - Vajda, Huvar, Lukaštík, Staš. ČK: 54. Slončík (Fulnek). Diváci: 205.
HFK Olomouc - Jihlava 0:0
Rozhodčí: Moláček - Zlámal, Lhoták. ŽK: Čučka, Dadák - Gabriel, Schneider. Diváci: 565.
Čáslav - Hradec Králové 3:2 (1:0)
Branky: 58. a 89. T. Brezinský, 19. Strnad z pen. - 61. Rezek, 71. Černý. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Mráz, Kotrba - Wozniak, Vít, Fischer, Němeček. Diváci: 1055.
Bohemians 1905 - Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 37. Sňozík z pen., 62. Róth. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kovařík. ŽK: Adam - Gill, Opic, Juska. Diváci: 5984.

Reklama