Hlavní obsah

Fotbalisté Čáslavi remizovali v druhé lize s Jihlavou bez branek

ČÁSLAV

Fotbalisté Čáslavi remizovali ve čtvrtém kole druhé ligy s Jihlavou 0:0. Oba týmy tak mají čtyři body a v tabulce jsou za sebou, skóre má lepší jedenáctá Čáslav.

Článek

Čáslavští začali ve velkém stylu, ze svého počátečního tlaku ale vytěžili jen sérii rohových kopů. Domácí nápor ale postupem času uvadl a v závěru poločasu se připomněli i hosté. V 42. minutě Vaculík po rohovém kopu pálil jen do boční sítě Duchečkovy brány a Dortovu střelu čáslavský gólman reflexivně vytáhl.

Druhý poločas byl urputnou bitvou o každý metr hřiště a s důrazem na defenzivu. Přesto měli domácí k třem bodům výrazně blíže. V 55. minutě na přetažený roh naskakovali Šisler s Němečkem, ovšem jihlavská obrana z téměř prázdné brány míč uklidila do bezpečí.

Rozhodnutí měl na kopačce v 73. minutě Fikejz. Toho parádní kolmicí mezi obránce vysunul Džafič, jenže kličku čáslavského útočníka gólman Uvarenko vystihl. Domácí Kaňák potom přestřelil a v 90. minutě Timm po Šislerově přihrávce před malé vápno zakončil jen slabě do rukavic jihlavského brankáře.

Opava poprvé nevyhrála, přesto udržela vedení v tabulce

Fotbalisté Opavy sice poprvé v sezoně nevyhráli, přesto bezbrankovou remízou ve Varnsdorfu udrželi první místo tabulky druhé ligy o skóre před Zlínem. Slezský nováček soutěže tak v součtu s minulou třetiligovou sezonou neprohrál už 13 utkání v řadě.

Dnes však byla Opava porážce blízko. Nejprve obrana zablokovala hlavičku Canara, následně v šanci nezpracoval míč Chod. Neuspěl ani Rudnickij a v samém závěru domácí nevyužili chybné domluvy mezi opavským brankářem a stopery.

V 65. minutě měla velkou šanci i Opava, ovšem Machovu chybu napravil brankář Porcal, který skluzem zabránil gólu.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Čáslav - Jihlava 0:0
Rozhodčí: Proske - Marek, Makovička. ŽK: Kunášek, Němeček - Velický, Gabriel, Komárek. Diváci: 910.
Čáslav: Ducheček - Špidlen, Němeček, Karal, Kunášek - Prášil, Rakovan, Šisler - Džafič (75. Kaňák), Fikejz, Voltr (86. Timm). Trenér: Abrhám.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrič - Dolejš (62. Kosak), Dort (81. Kučera), Velický, Vaculík - Mešanović, Tecl (71. Sedláček). Trenér: Pivarník.
Varnsdorf - Opava 0:0
Rozhodčí: Paták - Lhoták, Šecová. ŽK: Kotiš - Čáp, Cigánek, Radzinevičius, Formánek. Diváci: 980.
Varnsdorf: Porcal - Breite, Pimpara, Stehlík, Kotiš (66. Jordák) - Rudnickij, Koblížek, Jakobovský (17. Cana), Mach - Procházka, Chod (61. Matějov). Trenér: Křeček.
Opava: Blaha - Wirth, Cigánek, Formánek, Čáp - Partyš, Křeček, Sedláček (54. Riška), Vyskočil - Mrázek (90. Neubert), Radzinevičius (76. Halaška). Trenér: Mazura.

Reklama