Hlavní obsah

Karviná smetla lídra a těší se pohár. Ztracené to není, říká Šisler před odvetou v Boleslavi

Karviná

Velmi povedenou rozlučku s podzimní částí Fotbalové národní ligy připravili pro fanoušky hráči MFK Karviná. Na domácím hřišti s přehledem porazili vedoucí Znojmo 3:0, když o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase. Hosté utkání dohrávali o deseti, protože po druhé žluté kartě musel po hodině hry předčasně do sprch Šumbera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber.

Článek

Oproti předchozím zápasům Karvinští těžili z důrazu ve vápně. Třikrát se v něm prosadili a zblízka skórovali. Šisler a Glaser nohou, Jovanović po rohovém kopu hlavou. „Důraz je někdy i fotbalovost a to, jak jsme vyřešili hlavně ty první dvě brankové příležitosti, bylo nadstandardní. To nám v předešlých zápasech často chybělo," radoval se kouč Karviné Jozef Weber. „Musím ale opět vyzvednout defenzivu, protože s výjimkou jedné šance za stavu tři nula jsme Znojmo do žádné vážnější příležitosti nepustili," dodal karvinský trenér.

O první branku se postaral po chytré a přesné přihrávce Sivriće záložník Jan Šisler. „Po porážce v Pardubicích jsme prostě museli vyhrát. Naštěstí jsme dali gól hodně brzy, a když jsme přidali druhý, tak jsem si říkal, že tentokrát už to zvládneme. Po třetí brance už jsem o výhře nepochyboval," svěřoval se Šisler.

Podle znojemského kouče Radima Kučery jeho svěřenci první poločas prospali. „Hrálo se na velmi těžkém terénu, ale měli jsme být přímočařejší a bojovnější. A to přesně předvedla Karviná. Hrála účelně a dravě. Ve druhé půlce jsme se vzbudili, ovšem červená karta, kterou dostal Šumbera, naše snažení hodně limitovala," řekl Kučera.

Domácí tým na rozdíl od Znojemských velmi špatný terén nerozhodil. „Před dvěma týdny jsme doma s Ústím nedali v první minutě penaltu a trápili se do 71. minuty. Dneska jsme vedli 3:0 už v poločase a ve druhé půlce nám stačilo držet míč a nechat je běhat. Ukázalo se, že herně máme v této soutěži na každého," popisoval Šisler.

Podzimní pohárové loučení

S podzimní sezónou se Karvinští definitivně rozloučí v úterý odpoledne v Mladé Boleslavi, v odvetě osmifinále MOL Cupu. Na hřišti aktuálně třetího týmu Synot ligy budou dohánět jednogólové manko z domácího utkání.

„Doma jsme prohráli 0:1, pokusíme se tam ten gól dát a žádný nedostat. Ztracené to není, Boleslav hraje v lize těžké zápasy, možná budou některé hráče šetřit. Uvidíme, jak to dopadne," říkal Šisler, pro něhož je souboj se Středočechy velmi speciální. V Karviné hostuje právě z Mladé Boleslavi.

„Porazit je na jejich hřišti by byl velký úspěch. Nemáme tam co ztratit, budeme si to chtít hlavně užít. Já především. Ale uvidím, zda mě trenér vůbec pošle na hřiště," svěřil se 27letý fotbalista.

Reklama