Hlavní obsah

Zápas dvou Baníků v Sokolově se obešel bez výtržností

Sokolov

Druholigový fotbalový zápas sokolovského Baníku s Baníkem Ostrava se obešel bez výtržností i dalších problémů. Do Sokolova dopoledne dorazilo asi 500 fanoušků ostravského klubu, městem se přesouvali pod dohledem policistů. Policie řídila i dopravu a uzavřela některé ulice včetně cyklostezky u stadiónu.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

Bezbrankový zápas sledovalo 2930 diváků. "Fanoušci Baníku Ostrava přijeli autobusy, vlakem i osobními vozidly. Celá událost se obešla bez narušování veřejného pořádku. V ulicích, které byly kvůli utkání uzavřeny, byl již obnoven provoz," řekla ČTK policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Město vyhradilo na bezpečnostní opatření 150.000 korun. "Naštěstí zábrany, které jsme museli nakoupit, budeme moci využít i při dalších příležitostech, například při soutěži ohňostrojů nebo jiných akcích města," řekl ČTK starosta Sokolova Jan Picka (ČSSD). Pečlivou přípravu si utkání vyžádalo i ve fotbalovém klubu, který provedl stavební úpravy a navýšil kapacitu sektorů pro hosty.

Na bezpečnost v průběhu utkání dohlíželo několik stovek policistů. Kvůli zápasu byla uzavřena cyklostezka u stadionu, přilehlé parkoviště i průjezd některými ulicemi. Ztíženou situaci měli obyvatelé čtyřtisícového sídliště Vítězná, kam nebylo možné zajet od dálnice D6 Spartakiádní ulicí. Další příjezdová cesta je přitom dlouhodobě uzavřena kvůli rekonstrukci Vítězné ulice, řidiči tak museli místo objíždět přes centrum města.

Reklama

Související témata: