Hlavní obsah

Anglický fotbal znají sparťani spíš z televize. Mentor Rosický zůstal doma

Praha

Nedávno narazili na Liverpool a pak i na Chelsea, pamětníků však už moc nezůstalo. Fotbalisté Sparty vyrazili k prvnímu zápasu Evropské ligy většinou pro nový zážitek. „Anglický fotbal znám spíš jen z televize,“ usmívá se třeba reprezentant Josef Šural. Utkání Southampton - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický sparťanům v Southamptonu nepomůže.

Článek

Jeden expert na ostrovní fotbal jim nedávno do kabiny přibyl. A velký. „Spíš trenér od něj sbírá informace, ale nějaké věci nám Tomáš řekl. Že soupeři sezóna nezačala úplně ideálně a tak. Myslím, že Tomáš je nejlepším zdrojem k zápasu, který nás čeká," poukazuje záložník Lukáš Mareček.

Má to však jeden háček. Tomáš Rosický, který strávil deset let v Arsenalu, může být novým spoluhráčům nápomocen jen radou. Malý Mozart sice o víkendu odehrál dvacet minut proti Mladé Boleslavi, stále se však dává dohromady po zranění a má tréninkové manko. Do Anglie tak vůbec neodletěl.

„Všechno bylo domluvené dopředu. Jak délka pasáže proti Mladé Boleslavi, tak Tomášův program během tohoto týdne. Konzultujeme s profesorem Kolářem a řídíme se přesně podle jeho rad. Chceme, aby byl Tomáš připravený na další ligový zápas," vysvětluje trenér Zdeněk Ščasný.

Na výhru čekají 33 let

V únoru 2013 si na Chelsea zahráli Holek, Vácha, Lafata a Václav Kadlec, jen poslední z nich nastoupil také o dva roky dříve v Liverpoolu. Většina ostatních zná ostrovní fotbal opravdu hlavně z televize.

„V Anglii jsem ještě nehrál, bude to pro mě poprvé. Na Premier League samozřejmě koukám, takže vím, co nás tam čeká," ujišťuje obránce Costa.

Sparta nastoupí v Southamptonu s historickým břemenem. Čeká na výhru nad anglickými kluby v pohárech již od roku 1983! Tehdy před 33 lety dvakrát porazila Watford v Poháru UEFA a jako hráč u toho byl i její současný kouč Zdeněk Ščasný, který navíc ve venkovním duelu rozhodl o výhře 3:2.

V následujících čtrnácti utkáních Pražané uhráli už jen čtyři remízy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.