Hlavní obsah

Lotyšský trpaslík šokoval Slovan. Ostuda, blamáž, hanba! nešetří kritikou slovenská média

Jelgava

V dvojzápase s Jelgavou byli jasným favoritem. Vyřazení ve druhém předkole si fotbalisté bratislavského Slovanu vůbec nepřipouštěli, jenže čtvrteční odvetu v Lotyšsku zbabrali a po překvapivé porážce 0:3 (první zápas 0:0) se s Evropskou ligou předčasně rozloučili.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Jedeme si pro postup," vyhlašovali Belasí, jak se týmu přezdívá, před středečním odletem. V prvním duelu na Pasienkách s lotyšským trpaslíkem remizovali 0:0, nadále však byli optimističtí.

"V zápase jsme si zasloužili vyhrát. Nedali jsme však gól. Přesto si myslím, že máme lepší mužstvo a jsem přesvědčen, že postoupíme," říkal bezprostředně po skončení úvodního duelu trenér Slovanu Nikodemos Papavasiliou.

Úřadující slovenský vicemistr toužil v odvetě vstřelit rychlý gól, který by ho přiblížil postupu. Jenže šance neproměnil a po proměněné penaltě nařízené za zákrok De Kampse na Dialla prohrával.

Krátce po změně stran pak přišel další šok. Bogdaskins tvrdou ranou pod břevno navýšil náskok Lotyšů a hosté se už na odpověď nezmohli. Naopak nečekanou účast Jelgavy v dalším kole stvrdil pět minut před koncem Malašenoks.

Na vystoupení bratislavského celku v odvetě v Jelgavě se teď valí kritika ze všech stran. "Totální potupa, stoletá hanba, blamáž," to vše se objevovalo v titulcích slovenských médií po nečekaném vyřazení Slovanu.

Belasí loni v létě angažovali místo Dušana Tittela do funkce hlavního kouče Nikodimose Papavasilioua. Pětačtyřicetiletý Kypřan nastupoval jako hráč za Newcastle, OFI Kréta, APOEL i Apollon Limassol, který po ukončení kariéry také trénoval.

Slovan si od něj sliboval zlepšení herního projevu. V minulém ročníku dovedl Papavasiliou tým k druhému místu v lize, v Evropě však díru do světa neudělal. Rozhodně ne v této sezóně. Ve třetím kole, kde by narazil na Beitar Jeruzalém, si nezahraje.

"Je to pro nás velmi špatný výsledek a celkově špatný den. Zápas jsme si prohráli v prvním poločase, doplatili jsme na neproměněné šance. Měli jsme jich dost na to, abychom si zápas udělali lehčím, ale neskórovali jsme. Místo toho šel do vedení soupeř. Naše reakce po prvním gólu byla neakceptovatelná. O tom si budeme muset s hráči velmi vážně promluvit. Někdo, kdo není připraven předat ve prospěch Slovanu sto procent a nedá do hry celé své srdce, nemůže mít v tomto týmu místo. Máme mnohem lepší mužstvo než Jelgava, ale výkonem na hřišti jsme to bohužel nepotvrdili," zlobil se po utkání Papavasiliou na oficiálních internetových stránkách klubu.

Reklama