Hlavní obsah

Sporting favoritem finále Poháru UEFA, CSKA zbraně neskládá

PRAHA

V domácím prostředí nastoupí ve středu večer fotbalisté Sportingu Lisabon ve finále Poháru UEFA s ruským celkem CSKA Moskva. Trenér José Peseiro nicméně odmítá často opakované tvrzení, že jeho celek má zpola vyhráno. Poukazuje na to, že i portugalská reprezentace nastoupila v loňském finále mistrovství Evropy proti Řecku doma, a neuspěla.

Článek

Domácí prostředí ale třeba pomohlo před třemi lety Feyenoordu Rotterdam, kdy triumfoval nad Borussií Dortmund. O konání finálového zápasu právě na stadiónu Josého Alvaladeho, kde je Sporting doma, UEFA rozhodla ještě před sezónou.

Sporting je u sázkových kanceláří jasným favoritem, společnost William Hill vypsala na jeho výhru kurz 1,5:1. Letos má v soutěži průměr dva góly na zápas a v útoku skvělého brazilského střelce Liedsona. Nejlepší kanonýr portugalské ligy má v soutěži na kontě devět branek.

Kouč ruského klubu Valerij Gazzajev i přes nepříznivé předpovědi věří, že jeho svěřenci mají šanci na půdě Sportingu uspět. "Věřím v individuální kvalitu mých hráčů, jejich skvělé fyzické formě a taktickým schopnostem. Už postup do finále svědčí o silném charakteru, který náš tým má. Hráči jsou připraveni svést poslední bitvu úspěšně," uvedl Gazzajev, jenž by se mohl stát prvním koučem, který vyhrál s ruským klubem evropský pohár.

CSKA je totiž teprve druhým ruským klubem ve finále vrcholné evropské soutěže. Rusko zatím měla své želízko v ohni jen v roce 1972, kdy se do finále někdejšího PVP probojovalo Dynamo Moskva. Proti Glasgow Rangers tehdy neuspělo.

Finálový zápas Poháru UEFA ve středu v Lisabonu začne ve 20:45, řídí jej Angličan Graham Poll.

Reklama

Související témata: