Hlavní obsah

Ujfalušiho bude v Atlétiku Madrid trénovat Resino

MADRID

Český fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši má v Atlétiku Madrid nového trenéra. Podle očekávání se jím stal bývalý brankář tohoto celku Abel Resino, jenž nahradil Javiera Aguirreho. Mexický kouč se po sérii špatných výsledků dohodl v pondělí s vedením klubu na předčasném ukončení kontraktu.

Článek

"Vybrali jsme si Abela, protože věříme, že je to správné řešení pro tuto situaci," řekl rozhlasové stanici Cadena Ser prezident Atlétika Enrique Cerezo.

Resino, který v pondělí oslavil 49. narozeniny, dosud vedl druholigový klub Castellón. V minulosti už krátce působil na lavičkách klubů Levante a Ciudad de Murcia.

Atlético letos ještě nevyhrálo a po nedělní domácí porážce s Realem Valladolid kleslo na sedmé místo tabulky. Za tři týdny čeká madridský klub první osmifinálový zápas Ligy mistrů proti Portu.

Ačkoli ještě po nedělní prohře Aguirre doufal, že bude pokračovat, v pondělí se dohodl s Cerezem a po dvou a půl letech ve funkci skončil. "Shodli jsme se. Naprosto chápu to, že jsem podstatnou částí problému, v kterém se nyní tým nachází. Jsme dospělí lidé a tenhle konec je nejlepší pro všechny a také nejméně traumatizující," uvedl padesátiletý Aguirre, jenž jako první kouč po návratu Atlétika do první ligy v roce 2002 vydržel v klubu déle než jednu sezonu.

Bývalý kouč mexické reprezentace přišel do Madridu v roce 2006 z Osasuny Pamplona a loni díky čtvrtému místu v domácí soutěži dovedl klub poprvé od roku 1996 do Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: