Hlavní obsah

Manchester City - Arsenal 0:2Arsenal ve šlágru kola dominoval, Manchester City pustil Chelsea do trháku

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili v nedělním šlágru anglické Premier League na hřišti Manchesteru City 2:0, záložník Tomáš Rosický odehrál za hosty závěrečných 24 minut. Kanonýři ukončili soupeřovu sérii dvanácti utkání bez porážky a posunuli se na páté místo, druzí Citizens naopak ztrácejí na vedoucí Chelsea už pět bodů. West Ham porazil Hull 3:0 a poprvé po čtyřech utkáních naplno bodoval.

Foto: Phil Noble, Reuters

Olivier Giroud z Arsenalu (12) hlavičkuje míč do sítě Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Úřadující mistr Manchester City nevyhrál ani jeden ze tří vzájemných duelů s Arsenalem v roce 2014 a dobře nezačal ani v prvním letošním souboji. Kapitán Kompany podle rozhodčího Deana fauloval v pokutovém území Monreala a Cazorla z penaltového puntíku překonal gólmana Harta. Španělský záložník v tomto ročníku Premier League proměnil už čtyři pokutové kopy a v této statistice soutěži vévodí.

Do druhého poločasu nastoupili domácí aktivněji a v úvodních minutách měli několik šancí, náskok Kanonýrů však držel gólman Ospina. V 67. minutě na 2:0 zvýšil po Cazorlově centru šestou trefou v sezóně Giroud. Tým trenéra Pellegriniho inkasoval doma dva a více gólů ve třech ligových zápasech v řadě poprvé od roku 2002.

"Celých 90 minut jsme hráli disciplinovaně. Výhra zpevní víru našeho týmu a dodá nám sebevědomí. Pro mnoho hráčů je důležité vědět, že umíme odehrát výborný zápas. Někteří z nich mají v současnosti výbornou formu, i proto jsme byli po celý zápas nebezpeční," uvedl kouč Arséne Wenger. "Nebyli jsme kreativní, neměli jsme žádné vyložené šance. Je obtížné vstřelit góly bez tvořivosti," konstatoval jeho protějšek Manuel Pellegrini.

West Ham nevyužil úvodní tlak ke vstřelení rychlého gólu a dění na hřišti se poté vyrovnalo. Po změně stran se ale svěřenci kouče Allardyce dočkali a šance Tygrů na body utnuli třemi brankami.

V 49. minutě otevřel skóre Carroll, jenž vstřelil také jedinou branku svého týmu v minulém kole na hřišti Swansea (1:1). Od té doby Kladiváři na hřišti dominovali a převahu stvrdili slepenými góly v 69. a 72. minutě, o které se postarali Amalfitano a Downing. West Ham se posunul na sedmé místo před Liverpool.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
West Ham United - Hull 3:0 (49. Carroll, 69. Amalfitano, 72. Downing)
Manchester City - Arsenal 0:2 (24. Cazorla z pen., 67. Giroud)

Reklama

Související témata: