Hlavní obsah

Chelsea hrozí další rána, brzy může být bez evropských pohárů

PRAHA

Nedávno fotbalovou Chelsea tvrdě zasáhl trest UEFA za porušení pravidel při získání francouzského mladíku Gaëla Kakuty. Londýnský tým nesmí rok angažovat jediného hráče. A problémům nemusí být konec. Evropská fotbalová asociace totiž zamýšlí v budoucnu trestat kluby, které tři roky po sobě vykáží finanční ztrátu.

Článek

Chelsea podle německého deníku Bild v minulé sezóně prodělala 80 miliónů eur (přibližně 2 miliardy korun), což není při platech svých hvězd v celkové výši 200 miliónů eur tak překvapivé. Podobně jsou na tom ovšem i další velkokluby.

„Kluby nesmí utrácet víc, než vydělají,“ cituje list prezidenta UEFA Michela Platiniho. Podle čtyřiapadesátiletého Francouze by platy a výdaje za posily měly být ohraničeny maximálně 70 procenty ročních příjmů. Během tří let by pak měly být rozpočty klubů vyrovnané.

UEFA plánuje přednést návrh na zasedání své exekutivy 14. a 15. září.

Chelsea v minulém ročníku Premier League skončila třetí a probojovala se do Ligy mistrů. V semifinále uplynulého ročníku prestižní soutěže londýnský tým vyřadil pozdější vítěz FC Barcelona. V nové sezóně Chelsea vyhrála všechny čtyři úvodní zápasy a o skóre vede tabulku před Tottenhamem.

Reklama