Hlavní obsah

Chelsea se po zaváhání Liverpoolu posunula na druhou příčku

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu nezvládli podle představ svůj středeční duel 23. kola nejvyšší anglické fotbalové ligy na hřišti Wiganu, když jen remizovali 1:1. Tím dali šanci londýnské Chelsea, která s Petrem Čechem v bráně vyhrála nad Middlesbrough 2:0 a posunula se na druhé místo v tabulce. Na vedoucí Manchester United ztrácí Blues stejně jako Liverpool dva body.

Článek

Liverpool šel na hřišti Wiganu do vedení ve 41. minutě, kdy skóre zápasu otevřel Benayoun, jenž využil pokračování ve hře po faulu na Gerrarda. Smutek do hostujících řad však vnesla 82. minuta. Lucas fauloval ve vápně Koumase a hlavní sudí sáhl k odpískání pokutového kopu. Tvrdou ranou vyrovnal z penalty Mido a rozhodl tak o konečné remíze 1:1.

Na Stamford Bridge nastoupil od začátku utkání v brance domácích český reprezentant Petr Čech. I ten si ve dvacáté minutě mohl všimnout, jak o sobě dává střelou na soupeřovu branku vědět záložník Lampard, Turnbull v bráně hostí jeho pokus ale zneškodnil. I přes další vytvořené příležitosti se ovšem ani jeden tým ze vstřelené branky do konce poločasu neradoval.

To už se nedá říct o druhé půli. Neuběhla ani hodina zápasu a domácí dostal do euforie Salomoun Kalou, když se dobře zorientoval ve vápně Middlesbrough a střelou ve vápně poslal svůj tým do vedení. V té době už byl po vystřídání na hřišti útočník Chelsea Drogba, jenž vystřídal Maloudu. Podruhé zaúřadoval Kalou v 80. minutě, když hlavičkou zvýšil skóre na 2:0 poté, co jej pravačkou z rohu našel anglický reprezentant Lampard.

Arsenal zachránil bod v nastavení

Jak hráči Evertonu, tak Arsenalu šli na hřiště s úctyhodnou bilancí neporazitelnosti. Domácí nepoznali hořkost porážky v posledních šesti zápasech, Kanonýři dokonce v posledních osmi. V Goodison Parku to bylo ve středu dlouho bez branek. Až po hodině hry měl dvojnásobný důvod k radosti Tim Cahill.

Nejenže australský rodák poslal hlavou po centru z levé strany svůj tým do vedení, sám si úspěšným zásahem připsal také jubilejní stý gól v kariéře. Už to vypadalo, že je Everton ve středu nad síly Gunners. S tím se ale nechtěl smířit Van Persie, jenž už v nastaveném čase zpracoval parádní centr za obranu a pohotovou střelou vyrovnal na konečných 1:1.

Premier League - 23. kolo:
Wigan - Liverpool 1:1 (83. Mido z pen. - 41. Benajun), Chelsea - Middlesbrough 2:0 (58. a 81. Kalou), Manchester City - Newcastle 2:1 (17. Wright-Phillips, 77. Bellamy - 81. Carroll), Blackburn - Bolton 2:2 (66. Warnock, 87. McCarthy - 15. Taylor, 35. Davies), Everton - Arsenal 1:1 (61. Cahill - 90.+2 Van Persie), West Ham United - Hull 2:0 (33. Di Michele, 51. C. Cole).

Reklama

Související témata: