Hlavní obsah

Chelsea věří v klopýtnutí United

PRAHA

V Anglii se v neděli rozhodne o novém fotbalovém šampiónovi. Premier League má na programu poslední kolo, v němž Manchester United hraje ve Wiganu a Chelsea doma hostí Bolton. Tým Petra Čecha může titul získat jen v případě klopýtnutí Manchesteru. Pokud budou mít oba celky stejně bodů, obhájí titul Machester, který má lepší skóre. Jeho zápas vysílá přímo TV Galaxie (15.50 h).

Článek

„Samozřejmě titul moc chceme a také o něj budeme bojovat do poslední možné chvíle a nedáme nic zadarmo, ale i když třeba nakonec skončíme vinou horšího skóre druzí, budeme vědět, že jsme letos v lize nebyli horší než United – vždyť jsme je také doma porazili. Pro nás by bylo moc příjemné, kdyby zafungovalo přísloví: Když se dva perou, třetí se směje. My jsme v letošní sezóně útočili ze zadních pozic a všichni si mysleli, že si to o titul rozdají Arsenal s Manchesterem – a nakonec je to jinak,“ přeje si na svých webových stránkách Petr Čech.

Chelsea sice poslední vzájemný zápas s Manchesterem vyhrála, ale může ji mrzet dubnová remíza doma s Wiganem, kdy inkasovala vyrovnávací gól v nastavení. Wigan posledních pět zápasů neprohrál. „Titul už nepustíme, bylo by chybou si pokazit sezónu,“ cituje web Manchesteru obránce Wese Browna. „A pak si to s Chelsea rozdáme v Moskvě ve finále Ligy mistrů,“ dodal. Existuje prý reálná naděje, že by v neděli byli k dispozici Rooney a Vidič.

Petr Čech by měl proti Boltonu chytat v novém oranžovém dresu, neboť tato barva prý opticky zvětšuje. „Studie ukazují, že oranžová barva nejvíc rozšiřuje. Útočníka rozhodí, když ve vteřině, kdy zaostřuje, uvidí oranžovou. To bude moje výhoda. Doufám, že mě to ještě pozvedne. Navíc oranžová s černou je moc hezká kombinace,“ cituje Čecha klubový web.

Reading Marka Matějovského čeká v Derby bitva o záchranu. Utkání musí vyhrát a doufat, že Fulham ztratí body v Portsmouthu, za který by mohl nastoupit, možná naposledy, Milan Baroš, jemuž končí hostování z Lyonu.

Reklama

Související témata: