Hlavní obsah

Kouč Manchesteru United Ferguson si stěžoval na rozhodčí

PRAHA

Po sobotním remízovém duelu 1:1 mezi fotbalisty Manchesteru United s Tottenhamem, jehož bránu hájil český brankář Radek Černý, nebyl spokojený manažer hostí Alex Ferguson. Šestašedesátiletý Skot se však nehněval na své ovečky, především se mu nelíbilo sedm žlutých karet, které jeho svěřencům udělil hlavní sudí Mark Clattenburg. "Měl v tom chaos," nechal se slyšet na stránkách BBC Ferguson.

Článek

"Dostali jsme sedm karet a já mám problém s rozhodčím. Ronaldo je celý otlučený, ale Jermaine Jenas nic nedostal. Pak dal kartu Rooneymu za simulování, když ale filmoval Huddlestone, tak kartu nedostal...měl v tom chaos!" stěžoval si Ferguson na sudího Clattenburga.

Rodák z Glasgow přesto uznal, že Kohouti hráli velmi dobře a vysekl rovněž poklonu svému protějšku na lavičce Tottenhamu Juande Ramosovi. "Musím říci, že Spurs byli velmi dobří," přiznal. "Juande Ramos odvádí výtečnou práci," dodal bývalý hráč Queen's Parku, St. Johnstonu, Dunfermlinu, Glasgow Rangers, Falkirku či Aberdeenu.

Souboj Baroše s Čechem nerozhodně

Souboj dvou reprezentačních hráčů přinesl v sobotním 25. kole zápas Chelsea, v jejíž bráně chytal Petr Čech, a Portsmouthu, jehož barvy hájil útočník Milan Baroš. Oba celky se na na trávníku Pompey rozešly smírně 1:1. "Chelsea má pět nejlepších hráčů na africkém Poháru národů a přesto hraje skvěle," řekl na adresu soupeře trenér domácího týmu Harry Redknapp pro agenturu AFP.

Manažer Blues Avram Grant po utkání pochválil výkon své nové posily Nicolase Anelky, který vsítil jedinou branku Chelsea. "Anelka ukázal skvělé zakončení," řekl pro BBC. Zároveň dvaapadesátiletý Israelec poodhalil, zda zraněný Frank Lampard nastoupí v následujícím kole v prestižním klání proti Liverpoolu. "Frankovi je mnohem lépe a možná ho proti Liverpoolu postavím," prozradil pro AFP. Záložník Chelsea chybí svému týmu již šest týdnů poté, co si poranil koleno.

Reklama

Související témata: