Hlavní obsah

Obranu Manchesteru City vyztuží Brazilec Danilo, přichází z Realu

Manchester

Další výraznou posilou fotbalistů Manchesteru City se stal brazilský reprezentant Danilo. Šestadvacetiletý obránce přichází do Premier League z týmu šampiónů Ligy mistrů Realu Madrid, kde odehrál dvě sezóny. V novém působišti podepsal pětiletou smlouvu do roku 2022, podle britských médií za něj anglický klub zaplatil 30 miliónů eur (780 miliónů korun).

Foto: Daniel Kramer, Reuters

Pep Guardiola se může v Manchesteru City těšit na novou posilu.

Článek

"Měl jsem hodně nabídek, ale já měl vždy ambici hrát pod trenérem Pepem Guardiolou. Jak jsem slyšel o jeho zájmu, chtěl jsem být hráčem City," řekl Danilo na klubovém webu. Patnáctinásobný reprezentant hrál v Evropě také za Porto, s kterým se stejně jako s Realem stal ligovým mistrem, v domovské Brazílii působil v Santosu.

V Manchesteru City se stal druhou velkou posilou defenzivy po Kyleu Walkerovi. Za něj klub zaplatil vicemistrovskému Tottenhamu dvojnásobnou částku a udělal z něj nejdražšího obránce fotbalové historie. Obranu třetího týmu minulého ročníku Premier League naopak v tomto týdnu po letech opustil Srb Aleksandar Kolarov, který zamířil do AS Řím.

Reklama

Související témata: