Hlavní obsah

Rosický potvrdil: Až skončím v Arsenalu, vrátím se do Prahy

PRAHA

Sparťanští fanoušci se mohou začít těšit, že v dresu svého oblíbeného klubu ještě jednou uvidí hrát geniálního fotbalistu Tomáše Rosického. Ten v rozhovoru na klubovém webu Arsenalu přiznal, že po ukončení angažmá u Kanonýrů chystá návrat do rodné Prahy. Kdy to však bude, není známo, neboť český reprezentant nedávno s londýnským klubem prodloužil smlouvu, jejíž délka nebyla zveřejněna.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Tomáš Rosický obchází Raula Meirelese z Porta

Článek

Rosický už dříve proklamoval, že v srdci stále nosí Spartu, v níž před dvanácti lety poprvé nakouknul do velkého fotbalu. A jak se zdá, také láska k letenskému klubu pravděpodobně stojí za hráčovou touhou vrátit se zpět do české metropole.

„Až ukončím své účinkování tady, vrátím se do Prahy. Je to mé rodné město a tím navždy zůstane,“ přiznal devětadvacetiletý středopolař, že mu hlavní město Velké Británie příliš neučarovalo. „Musím přiznat, že nežiji v centru Londýna, a proto se tam tak často nedostanu. Nejsem úplně městský kluk,“ prozradil Rosický.

Ikonou Londýna Arsenal

Z toho také vyplývá, proč zkušený ofenzivní záložník namísto věhlasných památek Londýna vidí největší ikonu města úplně jinde. Zatímco jiní jezdí do města nad Temží, aby viděli Buckinghamský palác, Tower Bridge nebo Piccadilly Circus, Rosický vzhlíží k jinému místu. „Nejlepší na Londýně je Arsenal, to je i samozřejmě důvod, proč jsem tady,“ přiznal.

Rosický, jenž vinou dlouhotrvajícího zranění podkolenní šlachy absentoval dvacet měsíců, je opět ve skvělé kondici. V této sezóně jej kouč Arsenalu Arséne Wenger využil ve všech soutěžích už devatenáctkrát. Od fanoušků Kanonýrů se mu navíc v lednu dostalo ocenění za nejhezčí gól měsíce. Ofenzivní záložník si to vysloužil za branku do sítě Boltonu, kterou 20. ledna pomohl svému výběru k výhře 2:1.

Slova chvály měl na adresu českého záložníka na začátku ledna i francouzský kouč Wenger, když komentoval hráčovo prodloužení smlouvy s Kanonýry.  „Mluvil jsem už mnohokrát o Tomášově kvalitě a přínosu pro tým. A to nejen na hřišti, ale i mimo něj. Tomáš je mimořádný talent a my jsme potěšeni, že zahrnul do své budoucnosti i Arsenal," řekl Wenger. Možná, že se za pár let dočkáme podobného vyjádření i z Letné, až se Rosický rozhodne nadobro opustit Emirates Stadium.

Reklama

Související témata: