Hlavní obsah

Šokující výkon! nešetřil po blamáži kritikou Ferguson

MANCHESTER/PRAHA

Ostudu jako řemen si v neděli utrhli fotbalisté Manchesteru United. Vítěz Premier League vyprovodil ze 3. kola FA Cupu třetiligový lídr Leeds. „Takový výkon jsem neočekával, bylo to šokující! supěl po duelu trenér Alex Ferguson.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Podle skotského kouče si Leeds zasloužil vyhrát, přesto si jako většinou po prohraném zápase postěžoval na rozhodčí. „Proti výsledku nemám žádné námitky. Ale je urážkou, že se nastavovalo jen pět minut,“ vadilo Fergusonovi, který si v probíhajícím ročníku již odseděl dvouzápasový trest za kritiku rozhodčích..

O výhře Leedsu rozhodl gól útočníka Jermaina Beckforda z 19. minuty. „Před zápasem jsme si říkali, že rychlého Beckforda musíme pohlídat. A pak zaspíme a inkasujeme. Výkon v prvním poločase byl špatný, celkově naše vystoupení za nic nestálo,“ řekl Skot klubové televizi. Manchester prohrál se sokem z nižší soutěže poprvé od roku 1984. Tehdy jej porazil Bournemouth.

„Žádný z hráčů nemůže říct, že měl dobrý den. Snad jen střídající Antonio Valencia, ale i tak trvalo deset minut, než se k němu dostal míč,“ vyprávěl Ferguson, podle nějž diváci na Old Trafford očekávají od domácích nějaký ten gól.

Spravit chuť si Rudí ďáblové mohou ve středečním semifinále Carling Cupu proti městským rivalům City, v Premier League se v sobotu představí v Birminghamu.

Reklama

Související témata: