Hlavní obsah

Spolumajitel Liverpoolu Hicks přiznal, že měl zájem o Klinsmanna

PRAHA/LIVERPOOL

Spoluvlastník fotbalového klubu FC Liverpool Tom Hicks vnesl další pochyby do budoucího působení Rafaela Beniteze na lavičce Reds. Oznámil totiž, že vedení klubu zvažovalo angažování německého trenéra Jürgena Klinsmanna ještě před tím, než německý trenér kývl na nabídku mnichovského Bayernu. „Rafa má podporu vedení klubu, komunikace se významně zlepšila,“ řekl Hicks k objasnění stávající situace kolem trenérského postu v Liverpoolu.

Foto: REUTERS

Jürgen Klinsmann

Článek

Trenérská židle se pod Benitezem hýbe už od dob, kdy se španělský kouč nepohodl s Tomem Hicksem a dalším spoluvlastníkem klubu Georgem Gilletem poté, co je nařkl z nepochopení principů přestupního trhu. Spolumajitelé klubu přiznali, že uvažovali o angažování Klinsmanna pro případ, že by Benitez přijal nabídku od nějakého týmu, který má o jeho služby zájem.

„Uvažovali jsme o možnosti jeho angažování jako pojistky pro případ, že by Rafa odešel do Realu Madrid nebo do jiných klubů, které se zmiňovaly v britském tisku,“ řekl Hicks na stránkách goal.com.

Benitez je v Liverpoolu velmi spokojený

„Nikdy jsme se na této možnosti s Jürgenem nedohodli. Oba nás těší, že dostal příležitost vrátit se do Německa a stát se trenérem tak velkého klubu,“ vrátil se Hicks k nedávné dohodě Klinsmanna s Bayernem Mnichov.

Španělský stratég se pokoušel setřást dohady o možné změně svého působiště vyjádřením, že je na Anfield Road velmi spokojený. Poslední slova vlastníků klubu z města Beatles ovšem nepředvídají Benitezovi růžovou budoucnost.

„Poté, co jsme s Georgem a Rafaelem absolvovali dlouhé a smysluplné jednání, které následovalo po utkání s Manchesterem, necháváme všechny naše problémy za námi a přijímáme Rafaelovo tvrzení, že chce zůstat u našeho týmu,“ zakončil Hicks.

Reklama

Související témata: