Hlavní obsah

Chomutovský bek Havíř: loni titul, letos smutek

CHOMUTOV

Marně vyzněla snaha chomutovských hokejistů o průnik do baráže o extraligu. Jejich cesta skončila již ve finále první ligy, když se museli po prohře 0:4 v sérii sklonit před soupeřem z Ústí nad Labem. Jediný gól Chomutova v posledním zápase zaznamenal obránce David Havíř, ale to pro něj byla malá útěcha. Stejně jako spoluhráči prožíval velké zklamání.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista David Havíř

Článek

„Co k tomu říci? Prostě to tak dopadlo. Než jsme se v zápasech k něčemu dostali, tak jsme se na to hodně nadřeli. Ale naději na vítězství jsme dlouho neudrželi. Ústí nás pokaždé dotáhlo, nebo přímo rozhodlo. Hráli dobře, byli lepší, zaslouží uznání,“ povídal protřelý bek, který loni slavil mistrovský titul v extralize s Pardubicemi. „To už je minulost. Teď jsem byl v Chomutově a chtěl jsem mu pomoci k nějakému úspěchu. Takže místo přípravy na baráž zavládl v kabině smutek,“ mávl rukou.

„Během celé série s Ústím jsme byli o krok pozadu. Měli jsme urvat aspoň jeden zápas venku a možná by se finále vyvíjelo jinak. Sice jsme se burcovali i ve čtvrtém zápase, který jsme chtěli zdramatizovat, ale jakmile Ústí uteklo na 3:1, už jsme neměli sílu na zvrat. Chyběla nám lehkost. A prohráli jsme,“ líčil obránce.

Chomutov v průběhu sezóny umožnil řadě svých opor hostování v extralize. Jenže hráči, kteří se v minulých měsících prosazovali v nejvyšší soutěži, chomutovský tým k vytouženému cíli nedotáhli. „Kdybychom šli do baráže, bralo by se působení našich kluků v extralize jako dobrý tah a přínos pro první ligu. Ale teď se může zdát, že to nebylo ideální,“dodal Havíř.

Reklama

Související témata: