Hlavní obsah

Hokejisté Berouna podlehli Písku a k záchraně jim chybí 11 bodů

Hokejisté Berouna podlehli v druhém kole skupiny o udržení v první lize doma 2:3 Písku a jejich naděje na vyhnutí se baráži opět poklesla. Na předposledním místě tabulky ztrácejí Medvědi na čtvrtý Šumperk 11 bodů.

Článek

Vše podstatné se v Berouně odehrálo v první třetině, v níž padlo všech pět gólů. Jako první se prosadil domácí Vlček, jenž kličkou překonal Sedláčka po Soldánově nahrávce. Písek vyrovnal v přesilové hře, když Slavík od modré propálil Kareše.

Do vedení se Jihočeši dostali opět v početní výhodě a znovu díky Slavíkovi, jenž dorazil odražený kotouč od brankáře. Za Beroun vyrovnal pohotovou střelou Švagrovský, ale ještě do přestávky stanovil konečné skóre Ferebauer po chybě domácích na modré.

Šumperk absolvoval třináctigólovou přestřelku na ledě již jistého účastníka baráže Mostu. Utkání gradovalo v 60. minutě, v níž domácí nejprve strhli vedení na svou stranu, ale hosté si dvě sekundy před sirénou vynutili díky Veleckému prodloužení. Další branka ze hry už nepadla, takže přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž domácí rozhodli o svém vítězství 7:6.

Dramatické vyvrcholení měl také zápas v Litoměřicích, které ještě půldruhé minuty před koncem třetí třetiny prohrávaly s Kadaní, díky trefám Horčičky a Haška ale skóre otočily a zvítězily 4:3.

Reklama