Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova porazili Ústí n.L. a vynutili si sedmé finále

CHOMUTOV

Hokejisté Chomutova porazili v šestém finálovém utkání play off první ligy Ústí nad Labem 6:2, vyrovnali stav série na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas. Domácí rozhodli o své výhře ve druhé třetině, ve které vstřelili tři branky. O tom, kdo se utká s Mladou Boleslaví v baráži o extraligu, rozhodne nedělní zápas na ledě Ústí nad Labem.

Foto: Vladimír Borgula

Radost hokejistů Chomutova z gólů proti Ústí

Článek

Domácí nasadili do zápasu čtyři posily z extraligy - karlovarské Parýzka, Deje, Kuběnu a plzeňského Kováře. A právě útočník Indiánů, který se celý týden připravoval s reprezentací, se v páté minutě postaral o první branku zápasu.

Ústečtí ale hned v první přesilovce vyrovnali, když Němečkovu střelu dorazil za Hanuljaka zkušený Janků a hosté tak vzali Chomutovu vítr z plachet. Domácí prezentující svou pouť v play off jako 'Cestu pirátů z údolí Krušných hor' se až do konce první třetiny bránili. K jejich velkému štěstí však hosté žádnou ze šancí neproměnili.

Ve druhé třetině se však obraz hry diametrálně změnil. Kouč Rulík zřejmě promluvil chomutovským hráčům do duše a jeho svěřenci na ledě kralovali. Hned po 58 vteřinách dostal domácí do vedení Trochta a o tři minuty později zvýšil jejich vedení Eiselt, jehož bekhendová střela prošla za záda Salfického.

Do ústecké branky se následně postavil Orct a i on musel čelit chomutovskému náporu. Přestože dlouho držel čisté konto, ve 35. minutě kapituloval. Po Kloboučkově chybě jej překonal osamocený Duda. Nejproduktivnější hráč základní části první ligy se ve finále trefil poprvé.

Hned na začátku třetí části si v přesilovce připsal druhý gól Eiselt a bylo o vítězi rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že se hostům podařilo kuriózně při vlastním oslabení snížit. Hanuljak totiž při rozehrávce trefil brusle jednoho ze spoluhráčů a puk se odrazil do prázdné chomutovské branky. Skóre zápasu nakonec uzavřel při přesilovce Tribuncovs.

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Jan Kovář (Dej), 21. Trochta (Eiselt), 24. Eiselt (Skořepa), 35. Duda, 42. Eiselt (Kraft, Duda), 58. Tribuncovs (Grof) - 9. Janků (Němeček), 44. Klobouček. Rozhodčí: Smitka, Lacina - Štofa, Beneš. Vyloučení: 8:11, navíc Hovorka (Ústí) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6152. Stav série: 3:3.
Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Grof, Trefný, Všetečka, Parýzek, Tribuncovs, Brňák - D. Hruška, Kraft, Duda - Eiselt, Trochta, Skořepa - Dej, Jan Kovář, Kuběna - Jíra, Mikšovic, J. Hašek. Trenéři: Rulík a Petrovka.
Ústí nad Labem: Salfický (24. Orct) - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Trončinský, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Dragoun - Šagát, Heinisch, Heřman - Eberle, Mikulík, R. Pšurný Trenéři: Rosol a Skrbek.

Reklama

Související témata: