Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi využili hned první mečbol a vyhráli první ligu

CHOMUTOV

První hokejová liga již zná svého vítěze. Je jím mužstvo Mladé Boleslavi, které si ve finálové sérii poradilo 4:0 na zápasy s Chomutovem. Poslední krok udělali Středočeši na chomutovském ledě výhrou 3:2 a v baráži o postup do extraligy změří síly s mužstvem z Ústí nad Labem. Boleslavští v neděli dvě třetiny dotahovali jednogólové manko, ale ve třetí části vsítil deset minut před koncem vítěznou branku Tomáš Sýkora.

Článek

V úvodu čtvrtého finálového zápasu měl Chomutov možnost hrát dvakrát početní výhodu, ale domácí svou šanci promarnili. Přesilovou hru si zahráli v desáté minutě také hosté, ale naložili s ní stejně jako domácí. První velkou příležitost měla Mladá Boleslav ve 13. minutě, když si Milan Mikulík vybruslil před Michala Podolku, ale jeho střelu vykryl náhradník Luboše Horčičky tělem. Další obrovská příležitost hostů ke skórování na sebe nenechala dlouho čekat. Po střele Tomáše Sýkory vyrazil puk, který již padal do odkryté klece, jeden z chomutovských beků.

Branky se diváci dočkali dvě minuty před koncem úvodního dějství. Přihrávku Martina Heinische zužitkoval střelou mezi Šindelářovy betony Petr Jíra a poslal domácí do vedení. Srovnat mohli hosté po zaváhání Podolky, který nechal puk u tyčky, ale Rumpel neměl dostatek času zasunout do prázdné brány. Boleslavští se však dočkali v poslední minutě v přesilové hře. Po zmatku před domácím brankovištěm se nejlépe zorientoval Jiří Gombár a střelou do odkryté klece srovnal na 1:1.

Hosté dokázali srovnat i podruhé

Stejně jako v první třetině i na začátku druhé části hráli domácí dvakrát v rychlém sledu přesilovou hru a naložili s ní bez gólového efektu. Chuť si Chomutov zlepšil v devětadvacáté minutě. Po střele Ladislava Bouška se nejlépe před brankovištěm zorientoval Martin Gálik a zajistil Severočechům vedení.Ani tentokrát hosty inkasovaná branka nezaskočila a kombinační hrou si první formace vynutila faul. Přesilovou hru hosté využili i podruhé. Jakub Šindel se po špatném vyhození domácích dostal až před branku, kde puk dotlačil za brankovou čáru.

V přesilové hře mohli skórovat také domácí, když šel ve 35. minutě pykat na čtyři minuty obránce Jozef Lukáč. Příležitost ke gólu měl po teči Tomáš Polanský, ovšem změnu směru stihl Šindelář zaznamenat. Když si cestu mezi tři tyče nenašla ani dělovka Jakuba Trefného, stav do konce třetiny již nezměnil. Hosté ve druhé části hrozili z protiútoků, z nichž však recept na branku nevymysleli.

Začátek třetí dvacetiminutovky patřil hostům, kteří se dostali do přečíslení tři na jednoho, ale Jindra neprocpal v rozhodující chvíli přihrávku přes jednoho z chomutovských obránců. V dalších šancí se ocitli Richard Král s Šindelem. Zatímco střela boleslavského kapitána jen těsně minula Podolkovu svatyni, Šindelova rána olízla pravou tyčku. Další šanci Středočechů zhatil pohotovým rozklekem Podolka ve 45. minutě po střele Jindry od modré čáry. Výbornou možnost ke skórování měl o minutu později Nouza, ale sám před domácím gólmanem autor hattricku ze sobotního duelu neuspěl.

Vítězný gól vstřelil Sýkora

Mladá Boleslav pokračovala v náporu, ale Nouzovu střelu ve 48. minutě v poslední chvíli srazila domácí obrana do ochranné sítě za brankou. O minutu později již hosté svůj nápor přetavili ve vedoucí gól. Sýkora projel až do útočného pásma, položil si chomutovského brankáře a střelou z úhlu do prázdné branky poslal hosty poprvé do vedení.

Po zbytek třetí části si již hosté vedení zkušeně pohlídali, přestože v závěru po závaru před Šindelářem mohl Chomutov snížit. Boleslavský brankář pohotovými zákroky a za přispění štěstí udržel vedení. V baráži o extraligu se Středočeši poměří s týmem HC Slovan Ústečtí Lvi.

Chomutov - Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Jíra (Heinisch), 30. Gálik (Boušek) - 20. Gombár (Král, Nouza), 34. Šindel (Handlovský), 50. T. Sýkora (Šebesta). Rozhodčí: Jebavý, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Diváci: 6080.
Chomutov: Podolka - Révay, Trefný, Chatrnúch, Všetečka, Bombic, Ťupa, Kloz, M. Mazanec - T. Polanský, Heinisch, Mikšovic - Boušek, Šíp, Gálik - Jeslínek, Charousek, Hašek - Polodna, Kostourek, Jíra. Trenéři: Pešout a Buchal.
Mladá Boleslav: Šindelář - Bauer, Schnabel, Lukáč, Kolafa, Mocek, Jindra, Drábek, D. Mazanec - Nouza, Král, Gombár - Rumpel, Boháč, Šebesta - Mikulík, Šindel, Eiselt - Gajovský, T. Sýkora, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a L. Gudas.
Konečný stav série: 0:4.

Reklama

Související témata: