Hlavní obsah

Ústí si upevnilo vedení v první lize díky výhře 5:0 nad Kometou

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem v neděli zvítězili v předehrávce 38. kola první ligy jasně 5:0 nad Kometou Brno. Vedoucí tým tabulky tak zvýšil svůj náskok před druhým Vrchlabím na šest bodů, Kometa zůstala třetí.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Brankář Zdeněk Orct v dresu Ústeckých Lvů - ilustrační foto

Článek

V úvodu zápasu zazvonila při vyloučení Padělka tyčka brněnské branky. V polovině třetí minuty přihrál Janků před branku Pazourkovi, který překonal Horčičku střelou švihem. Střelu hostujícího Korhoně vytěsnil Salfický betonem. V závěru prvního dějství nastřelil tyčku ústecké branky Brabenec.

Ve druhé třetině byla hra často přerušovaná, hrálo se většinou u mantinelu. Ve 35. minutě dostal Janků pěknou přihrávku do jízdy a blafákem překonal Horčičku. Salfický si pak poradil se střelou Padělka. V závěru druhé třetiny zamířil na trestnou lavici brněnský Sedlák a 32 sekund před sirénou potrestal jeho vyloučení ústecký Zeman.

Hned po zahájení třetí třetiny pykal za hraní vysokou holí brněnský Kántor a ústecký mladík Hanzl využil další přesilovku. Salfický si poradil se střelou Kostourka, který hned poté faulem oslabil svůj tým. Pak vyfasoval brněnský Padělek za seknutí trest na pět minut a do konce zápasu a dvojnásobnou početní převahu využil tečí zblízka Sklenička. Stanovil tak konečné skóre 5:0.

První hokejová liga - 38. kolo:
Ústí nad Labem - Kometa Brno 5:0.

Reklama

Související témata: