Hlavní obsah

Boleslav vyhrála v baráži popáté v řadě a má nakročeno do extraligy. Kladno nasázelo Pirátům šest gólů

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v osmém kole baráže doma nad Olomoucí 4:1 a mají nakročeno do nejvyšší soutěže. Z prvního vítězství v základní hrací době se radovalo Kladno. Rytíři si před vlastními fanoušky poradili s chomutovskými Piráty 6:2, nadále však zůstávají v tabulce na posledním čtvrtém místě, na druhou příčku ztrácejí šest bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Lukáš Pabiška se raduje ze vstřelení gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavští zadělali na tříbodový zisk už v první třetině. Skóre otevřel obránce Kurka a dvě minuty před přestávkou zvýšil na 2:0 Pabiška. Jaroměřský sice ve 25. minutě při hře v oslabení vykřesal Kohoutům jiskru naděje, Výborný však o pět minut později vrátil domácím dvoubrankový náskok zpět. Definitivní podobu výsledku dal v 50. minutě Starý.

Svěřenci trenéra Výborného se po páté výhře za sebou osamostatnili v čele čtyřčlenné skupiny a jsou blízko návratu do extraligy. Před třetím Chomutovem mají osmibodový náskok.

Naději na záchranu živí po pátečních utkáních kladenští Rytíři. Duel s Chomutovem rozhodli už v úvodní dvacetiminutovce, kdy hned třikrát rozvlnili síť. V dalším průběhu střetnutí pak Středočeši náskok ještě navýšili a nakonec vyhráli 6:2. Gólem a dvěma asistencemi přispěl k triumfu Rytířů Miloslav Hořava. Kladno ztrácí na druhou Olomouc aktuálně šest bodů. Do konce baráže zbývají ještě čtyři kola.

Baráž o hokejovou extraligu, 8. kolo:
Mladá Boleslav - Olomouc 4:1
Branky: 10. Kurka, 18. Pabiška, 31. Výborný, 50. Starý - 25. Jaroměřský.
Kladno - Chomutov 6:2
Branky: 13. Kaberle, 16. M. Hořava, 20. Tenkrát, 37. Zagrapan, 50. Majeský, 59. David Růžička - 39. J. Stehlík, 41. D. Hruška.

Reklama