Hlavní obsah

Brankář Volke proti Vítkovicím sám na všechno nestačil

LITVÍNOV

Zklamání čišelo z litvínovských hokejistů po prohraném zápase extraligy s Vítkovicemi. Byl to duel, v němž hráli podstatnou roli brankáři. Vítkovický Roman Málek udržel čisté konto, jeho severočeský protějšek Martin Volke inkasoval jen dvakrát a podal rovněž výborný výkon. Jenže sám na všechno nestačil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický útočník Peter Húževka v gólové šanci před brankářem Litvínova Martinem Volkem.

Článek

„Chtěli jsme vyhrát za tři body, nebo aspoň soupeře pořádně potrápit a urvat třeba dva body. Bohužel hosté po druhém vstřeleném gólu zavřeli střední pásmo, čekali na nás a výsledek si hlídali. Nevím, jestli byly na ledě nějaké nerovnosti, ale puky nám odskakovaly víc, než je zdrávo. Bohužel nás svazuje nervozita v boji o desáté místo v tabulce,“ líčil Volke.

Rozhodující první gól inkasoval od Viktora Ujčíka, vítkovického kanonýra. „Je to vynikající hráč, který toho má spoustu za sebou. Vím, že v pátek dvěma góly skolil nebezpečnou Plzeň, teď mu to vyšlo proti mně. Měl i další šance,“ uznal litvínovský gólman přednosti známého extraligového střelce. Volke se snažil rozehrávat akce domácích. „Ale tentokrát to moc nevyšlo,“ hlesl.

Rozpaky netajil ani asistent litvínovského trenéra Viktor Lukeš. „Místo, abychom hráli jednoduše jako soupeř, zbytečně jsme kombinovali. Hráči hledali lépe postaveného spoluhráče a chyběl nám důraz v koncovce,“ posteskl si.

Litvínovští mají před sebou strašidelný los. Nyní hrají třikrát po sobě venku - v pátek Brně, v neděli na Slavii a příští úterý ve Zlíně - a základní část rovněž zakončí třemi zápasy na ledě soupeřů v řadě!

Reklama

Související témata: