Hlavní obsah

Brankářský tým Kladna by mohl posílit talentovaný Kopřiva

KLADNO

Hokejový brankář Miroslav Kopřiva by mohl v dohledné době posílit Kladno. Tým Geus Okna sice disponuje dvojicí Zdeněk Orct - Jakub Lev, vedení středočeského klubu má však o brzy čtyřiadvacetiletého gólmana zájem. Případné působení kladenského rodáka v týmu by se mohlo dořešit do konce týdne.

Článek

Kopřiva by se rád vrátil ze zámořských soutěží. Od roku 2003, kdy byl vybrán jako 187. hráč draftu, patří Minnesotě. Do prvního týmu se však neprosadil a momentálně nechytá ani v prvním farmářském týmu. "O Mirka máme zájem, ale více podrobností k tomu říci nemůžu, neboť vše je v jednání mezi agenty. Těžko říci, jak to bude vypadat časově, neboť on sám je stále v zámoří," řekl ve středu ČTK Petr Kasík, asistent kladenského trenéra.

Za Kladno chytal bývalý juniorský reprezentant naposledy v sezóně 2004/05. A vedl si velmi solidně, když v 10 utkáních inkasoval v průměru 2,68 branky na zápas při úspěšnosti zákroků téměř 92 procent. "Mirek se snaží, ale vidí, že perspektiva u Wild moc velká není," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Jaromír Henyš starší.

Kopřiva byl přitom před sezónou odhodlán zajistit si místo v Houstonu, prvním farmářském mužstvu. Tato snaha však vzala za své. "S Mirkem jsme to probírali. Pokud nenastane nějaká nová situace, zamíří v nejbližší době do extraligy. Už nemá důvod na nic čekat," připustil Henyš. Jeho přání kam se vrátit se zdá být jasné. "Pravděpodobně Kladno, kde působil předtím. Vedeme jednání, zástupci oddílu mají zájem, Mirek Kopřiva také. Vidím to na nějakých 95 procent. Jasno by mělo být do konce týdne," doplnil hráčův zástupce.

Reklama

Související témata: