Hlavní obsah

Čechmánek posílil Třinec a hned nastoupil proti Litvínovu

TŘINEC

Extraligové hokejisty Třince posílil gólman Roman Čechmánek. Pětatřicetiletý brankář, který byl minulý týden předčasně propuštěn ze služeb švédského Linköpingu, se s klubem dohodl na smlouvě do konce sezóny a novému týmu pomůže už v dnešním utkání proti Litvínovu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Roman Čechmánek v dresu české reprezentace.

Článek

"Doladili jsme to těsně před utkáním a jsme za to moc rádi, protože jednání nebylo jednoduché," řekl ČTK předseda klubového představenstva Pavel Marek. Olympijský vítěz z Nagana a mnohonásobný český reprezentant podepsal v Třinci kontrakt do konce sezóny bez opce na možné prodloužení. "Po sezóně se uvidí," doplnil Marek.

Čechmánek je symbolem zlaté éry vsetínského hokeje. S klubem vybojoval pět titulů, v roce 2000 pak zamířil do NHL, kde působil ve Philadelphii a v Los Angeles. Do Vsetína se po čtyřech sezónách v zámoří vrátil během poslední výluky v NHL, pak prošel ještě Karlovými Vary a Hamburkem, až se dostal do Linköpingu.

Třinec chce v závěru sezóny spoléhat na jeho zkušenosti. Ocelářům se v poslední době vůbec nedaří a po sérii pěti proher dokonce vypadli z postupové desítky do play-off.

Vedle Čechmánka do Třince na závěr sezóny přišel i lotyšský útočník Juris Stals, který naposledy působil v druhé ruské lize v Nižném Novgorodu.

Reklama

Související témata: