Hlavní obsah

Dopískal. Panu Hradilovi dopřejeme, aby si finále užil v obýváku, řekl kouč Hynek o rozhodčím

Pardubice

Zápas skončil, výsledek je dán, ale vedení hokejistů Pardubic bude ještě v úterním utkání trochu pokračovat. Rozhodčí René Hradil nenadchl domácí, ti ho tak budou vetovat, finále s píšťalkou pro něj skončí. Profesionální rozhodčí Milan Minář nemůže být odvolán, tam si může klub stěžovat. To vše pro sporný verdikt po neuznaném gólu Východočechů.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brněnský brankář Jiří Trvaj (vlevo), jeho spoluhráči Milan Hruška a Tomáš Žižka (vpravo) a hráč Pardubic Jiří Cetkovský (uprostřed).

Článek

Situace ze 45. minuty úterního utkání: Obránce Vladimír Sičák překonal brankáře Jiřího Trvaje, velká radost pro domácí za pár sekund ale skončila. Rozhodčí trefu neuznali pro hráče v brankovišti, tam se nacházel domácí útočník Daniel Rákos, kterého zasáhla hokejka brněnského Tomáše Svobody.

„Nestihnul jsem si to promítnout, rozhodčí nám vysvětloval, že hráč vadil brankáři. Nemůžeme po zápase hodnotit výkony rozhodčích, nikdy to nedělám," řekl na úvod tohoto tématu pardubický trenér Pavel Hynek. A pokračoval.

„Zaráží mě situace, že když jsme hráli sérii s Libercem (semifinále), tak jsme neustále protestovali, že Vantuch stojí v brankovišti. Šéf rozhodčích pan Fraňo mi říkal, že když nevadí gólmanovi, tak tam stát může, že to je ve výkladu pravidel. Já se tedy půjdu podívat na video, jestli gólmanovi vadil (Rákos) nebo nevadil. Tím ale nehledám, že jsme prohráli utkání v tomto momentu, ale je to gól, který nám chybí v konečném zúčtování (po tomto neuznaném gólu v utkání hráči vstřelili ještě čtyři góly). Zápas jsme si prohráli někde jinde," nehledal výmluvy domácí kouč, který má přesto jasno. Sudí Hradil dopískal ve finále extraligy 2011/2012.

Panu Hradilovi dopřejeme užít si finále v obýváku

„Po tomto zápase budeme vetovat rozhodčího. Profesionálního pana Mináře nemůžeme vetovat, tam si můžeme akorát tak stěžovat, ale panu Hradilovi určitě dopřejeme, aby si finále užil v klidu v obýváku a vůbec se nestresoval," dodal Hynek.

V brankovišti ležel v inkriminovaný okamžik útočník Rákos. „Gól asi neměl platit, v brankovišti jsem ležel, ale byl tam zákrok, který byl minimálně na hraně, myslím, že se mohl pískat faul," řekl po utkání domácí forvard, který upozornil, že utkání řídí čtveřice rozhodčích, přesto nic. „Jsou tam čtyři, pořád slyšíme, že já jsem to neviděl, to je jejich jediná výmluva," dodal Rákos, kterého se zastal i pardubický kapitán Petr Koukal. „Jasný faul. Borec ho přetáhne bez puku přes záda, tak já nevím."

Reklama

Související témata: