Hlavní obsah

FANTASY: Liberec se usadil na první příčce tabulky. Kapitánem volíme Jana Hrušku

Liberec se díky úternímu vítězství nad Hradcem Králové opevnil na první příčce extraligy. Bílí Tygři vedou o osm bodů českou nejvyšší hokejovou soutěž. Za hokejisty Liberce je Mladá Boleslav a Plzeň. Z řad libereckých hokejistů jsme vybrali do našeho Fantasy týmu pro 14. kolo Martina Bakoše a Jakuba Valského. Právě tato dvojice měla největší podíl na výhře Severočechů nad Hradcem. Kteří hokejisté je v našem výběru doplní?

Naši branku bude hájit Machovský z Plzně.

Článek

Jan Hruška, Vojtěch Němec a Jozef Kováčik

Trojici hráčů z Brna jsme vybrali do našeho týmu. Důvod tohoto rozhodnutí je jasný. Kometa a trápící se Litvínov jsou jedinými kluby, které sehrají v rámci 14. kola Fantasy extraligy tři zápasy.

Brno podlehlo v posledním utkání Zlínu a teprve podruhé před domácím publikem nedokázalo bodovat. Moravané se momentálně nachází na 8. místě o bod před dotírajícími Vítkovicemi. Kometu táhnou především výkony dvojice Jana Hrušky a Vojtěcha Němce. Oba útočníci nasbírali v dosavadních zápasech shodně 20 bodů.

Mezi obránci Komety září Jozef Kováčik. Slovenský zadák vsítil 3 góly a na 13 jich přihrál. Hokejisty Brna čeká v pátek těžký souboj v přímém televizním přenosu s Libercem. V neděli se střetnou se svými pronásledovateli z Vítkovic a v úterý uzavřou sérii tří utkání s posledním Litvínovem.

Dominik Kubalík a Jakub Jeřábek

Stejně jako v Liberci, i v Plzni mají zatím důvod k radosti. Západočeši okupují třetí místo tabulky se ztrátou jednoho bodu na druhou Mladou Boleslav. Indiáni skalpovali v posledním utkání Piráty z Chomutova 4:0.

Růžičkova družina, vedená nejproduktivnějším hráčem extraligy Romanem Červenkou, nenašla recept na brankáře Matěje Machovského. Třemi asistencemi se na dominantním vítězství Plzně podílel kapitán Jakub Jeřábek, který s 22 body kraluje statistikám obránců napříč celou extraligou. Jeho spoluhráč Dominik Kubalík se dělí s matadorem Jaroslavem Bednářem o druhou příčku v tabulce produktivity.

Plzeň čekají dva souboje s týmy z dolních pater. V pátek se střetne s Karlovými Vary, které vyřadily ze svého kádru problematického Radka Dudu. V neděli cestují do Pardubic, kde se utkají s domácím Dynamem.

Jan Buchtele

Sparta ve svém posledním utkání zdolala Mladou Boleslav. Pražský klub dokázal na svém ledě bodovat v jedenáctém utkání v řadě. Druhým nejproduktivnějším hráčem Sparty je po zkušeném Jaroslavu Hlinkovi Jan Buchtele. Pětadvacetiletý útočník zaznamenal ve 21 zápasech 19 bodů. Pražany čekají dva zápasy na ledě soupeřů. V pátek se představí v Olomouci a v neděli ve Zlíně.

Reklama