Hlavní obsah

Hokejová extraliga zná své hvězdy. Králem je čtyřicetiletý Nedvěd

Praha

Hokejová sezóna české Tipsport extraligy skončila 19. dubna, když Pardubice vyhrály titul. Definitivní tečka přišla ale až v pondělí. Slavnostní galavečer, na kterém byli oceněni nejlepší hráči uplynulé sezóny. Nejlepším hokejistou ročníku 2011/2012 se stal čtyřicetiletý Petr Nedvěd, který tak vystřídal Martina Růžičku, ten triumfoval loni v barvách Ocelářů z Třince.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Nedvěd při vyhlášení Hokejistou sezóny 2011/2012

Článek
Fotogalerie

"Bylo by to krásné, ale víme, že to bude hodně těžký turnaj, spousta vynikajících soupeřů. Bylo by pěkné přivézt nějakou medaili, ale zlatá by byla nejsladší," nechal se v České televizi slyšet zkušený útočník směrem k blížícímu se mistrovství světa.

Nedošel s týmem až na vrchol, přesto po sezóně získal cenu pro nejlepšího kouče. Stal se jím Zdeněk Venera z Brna. Kometa se dostala z předkola až do finále, tam ale prohrála bitvu o titul s Pardubicemi. Ze stejného klubu vyšel i nejlepší gólman sezóny - Jiří Trvaj. „Nervozita v brance by mě mohla uškodit," řekl o své práci jinak klidný gólman, který tuto cenu přebral poprvé už v roce 2002. Trvaj musel čelit i Petru Nedvědovi, který se stal také nejproduktivnějším hráčem nejvyšší soutěže.

„V mých letech jsem rád za každou sezónu, kterou odehraju, odehrál jsem ji celou a vypadá to, že budu pokračovat, škoda, že jsme nedošli v play-off dále," nechal se slyšet čtyřicetiletý útočník.

Nejslušnějším hráčem se stal Viktor Ujčík. „Dělám tím radost rodičům, občas byla nějaká dvojka z chování, tohle je takové zadostučinění," řekl zkušený vítkovický útočník. Na začátku kariéry stojí osmnáctiletý Tomáš Hertl ze Slavie, ten získal cenu pro nejlepšího nováčka. Mezi obránci kraloval pardubický Jan Kolář. Mezi střelci vládla karlovarská věž Petr Kumstát. Brankář Sparty Tomáš Pöpperle zase získal nejvíce ocenění jako nejlepší hráč utkání. Nejlepším mužem na ledě v play-off byl zvolen pardubický kapitán Petr Koukal.

Na druhé straně proti hráčům stojí vždy muži v pruhovaném. A nejlepším se stal profesionální sudí Vladimír Šindler, který poznal atmosféru už i na olympijských hrách a mistrovství světa.

Hokejista sezóny 2011/2012
Hokejista sezónyPetr Nedvěd (Liberec)
Nejlepší trenérZdeněk Venera (Brno)
Nejlepší brankářJiří Trvaj (Brno)
Nejslušnější hráčViktor Ujčík (Vítkovice)
Nejlepší obránceJan Kolář (Pardubice)
Nejlepší střelecPetr Kumstát (Karlovy Vary)
Nejlepší hráč utkáníTomáš Pöpperle (Sparta)
Nejproduktivnější hráčPetr Nedvěd (Liberec)
Zlatá helmaJiří Burger (Vítkovice)
Nejlepší hráč play-offPetr Koukal (Pardubice)
Nejlepší nováčekTomáš Hertl (Slavia)
Nejlepší rozhodčíVladimír Šindler
Vítěz extraligyPardubice
Vítěz základní částiSparta
Vítěz 1. ligyChomutov

Reklama