Hlavní obsah

Kaděra zřejmě nastoupí za Litvínov

PRAHA

Bývalý kapitán hokejistů Vítkovic Roman Kaděra by měl s největší pravděpodobností nastoupit v pátečním programu extraligy za Litvínov proti Plzni. Kaděra byl z kádru Vítkovic vyřazen pro neuspokojivé výsledky minulý týden a do Litvínova byl vyměněn za brankáře Marka Pince. Ten by měl za Vítkovice nastoupit v Praze proti Slavii.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Vítkovice se ve 30. kole extraligy střetnou se Slavií

Článek

Vítkovický trenér Ladislav Svozil ale ještě váhá, zda dá přednost Pincovi nebo Falterovi, který se v úterý úspěšně představil proti Litvínovu. Svozilovi se navíc rozpadá kádr, z mužstva kvůli nemocem a zraněním vypadla šestice hráčů.

I bez nich chce ale Svozilův výběr navázat na povedené úterní představení proti Litvínovu (5:0). "Dokázali jsme si, že máme na to odehrát dobrý zápas i v nekompletním složení. Musíme vycházet ze zabezpečené obrany a nedělat individuální chyby," říká Svozil.

Místo Málka Hronek

Ani ve Slavii nevědí, komu s určitostí dají šanci v brance. V týmu je sice opora reprezentace Roman Málek, ale v poslední době dostává příležitost náhradník Lukáš Hronek. A nastoupí asi i proti Vítkovicím. Brankář, jenž má zapsán i střídavý start v Jihlavě, zatím v extralize, pokud nastoupil od začátku, prohrál jen jednou.

Málek se netěší důvěře trenérů od reprízy minulého finále v Pardubicích. Za pár minut první třetiny inkasoval tři góly a zamířil na střídačku. "Budeme hrát ve stejné sestavě jako ve Zlíně," upozornil Růžičkův asistent Ondřej Weissmann, čímž vlastně potvrdil, že v brance opět dostane přednost Hronek.

Více ale slávisty trápí díry v obraně. Dlouhodobě je zraněn pilíř zadních řad F. Kučera, navíc se na ledě nemají objevit ani Novák a také Kadlec, který bude chybět Pražanům zejména v rozehrávce. Hokejová

Tipsport extraliga - 30. kolo:
17:00TŘINEC (7.) - KLADNO (8.)
17:00VSETÍN (13.) - KARLOVY VARY (9.)
17:30LITVÍNOV (12.) - PLZEŇ (10.)
18:00LIBEREC (11.) - ZLÍN (2.)
18:00PARDUBICE (1.) - ZNOJMO (5.)
18:00SLAVIA (3.) - VÍTKOVICE (6.)
Dohrávka 30. kola - sobota:
17:00Č. BUDĚJOVICE (14.) - SPARTA (4.)

Reklama