Hlavní obsah

Kladno doma smázlo Pardubice 5:1 a drží neporazitelnost

KLADNO

Kladno zůstává i po pěti zápasech nového ročníku hokejové extraligy neporažené. V pátečním utkání si Středočeši poradili na domácím ledě s Pardubicemi 5:1 a v tabulce soutěže zůstávají na druhém místě za Plzní. Na vysoké výhře se shodně dvěma asistencemi podíleli Pavlové Skrbek a Patera, gólmana Miroslava Kopřivu překonal až v samém závěru utkání Kolář.

Článek

Už po pár vteřinách utkání prověřil kladenského brankáře Kopřivu Somík, ale první gól padl do pardubické sítě. Na trestnou lavici usedl ve svém prvním zápase sezóny Pucher a těsně po jeho návratu Frolík úspěšně tečoval Skrbkovu střelu od modré čáry. V osmé minutě mohlo být ještě veseleji, kdyby Rudovský před brankou přesně trefil šikovnou přihrávku Stielera.

Několikrát zahrozily i Pardubice, ale větší šance se rodily na druhé straně. Střele Bělohlava však chyběla větší razance a Tenkrátův nápřah z pravého kruhu skončil na zadním plexiskle.

Během tří minut druhé třetiny další dvě branky

Z druhé třetiny uběhlo pouze 25 vteřin a Kladno vedlo o dvě branky. Na levé straně vypíchl puk Procházka, přihrál před brankou doprava Divišovi a ten se štěstím dopravil puk za Lašákova záda. Za dalších 110 vteřin už to bylo o tři branky. Kopřiva při přesilové hře poslal dlouhou přihrávku až na modrou čáru Tenkrátovi a ten nadvakrát pokořil pardubického gólmana.

V 26. minutě hráli poprvé přesilovou hru také hosté, jenže místo toho mohli znovu inkasovat. Do samostatného nájezdu se totiž dostal Procházka, ale Lašák jeho střelu pokryl. Po krátké roztržce Patery s Koukalem v 32. minutě se hrálo ve čtyřech a krásnou individuální akcí se prezentoval pardubický Somík. Protáhl se mezi dvěma obránci a v pádu ještě stačil vystřelit, bohužel pro hosty však mimo.

Od 36. minuty hráli domácí minutovou přesilovku ve čtyřech proti třem a na konci hezké kombinace Patery se Skrbkem úspěšně pálil Kalla. Vzápětí ujel po levé straně Pivko, udělal stahovačku Nádašdimu, ale mířil jen do hrudníku brankáře Kopřivy. Na druhé straně Lašák úspěšně zasáhl při úniku dvojice Frolík, Tomajko.

Růžička překonal Růžičku

Na poslední třetinu však pardubický mág uvolnil místo v brance náhradníkovi Martinovi Růžičkovi. A v 46. minutě u něj stáli všichni svatí. Kalla přihrál před odkrytou branku Bělohlavovi, který zcela osamocen nasměroval prudkou přihrávku do tyčky. O dvě minuty později už ale kapituloval, dělovkou od modré jej prostřelil jmenovec David Růžička.

Osm minut před koncem dostal Kalla v přesilové hře ideální přihrávku od Patery, ale trefil jen gólmana. Na druhé straně při přesilové hře dvakrát zahrozil Cetkovský, Kopřiva se ale nakonec přece jen druhé nuly v sezóně nedočkal, dvě minuty před koncem jej překonal Kolář.

GEUS Okna Kladno - Moeller Pardubice 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Frolík (Skrbek), 21. Diviš (M. Procházka, Patera), 23. Tenkrát (Kopřiva), 37. Kalla (Skrbek, Patera), 48. D. Růžička (Rudovský) - 58. Kolář (Starý). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, P. Hořava - Diviš, Patera, M. Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenér: Zdeněk Müller.
Pardubice: Lašák (od 40. M. Růžička) - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, J. Nakládal - Pivko, Divíšek, Tvrdík - Somík, Cetkovský, Ondřej - Starý, Koukal, Kolář - Rákos, Pucher, Radil. Trenér: Václav Sýkora.

Reklama

Související témata: