Hlavní obsah

Liberec udržel domácí neporazitelnost, pokořil Kladno

LIBEREC

Hokejisté Liberce i ve svém šestém domácím utkání zvítězili. V pátečním zápase 11. extraligivého kola porazili Kladno 3:1, na čemž se dvěma góly podílel útočník Jan Plodek. Tygrům k úspěchu dopomohl i brankář Milan Hnilička, který se do sestavy vrátil po zranění.

Článek

Reprezentační gólman ale v první třetině mnoho práce neměl, musel řešit jen dva závary před svou brankou. Jeho protějšek, kladenský Orct, zasahoval v osmé minutě při přesilovce Liberce a střelách Vaice a Víška. V 11. minutě hrál Liberec v oslabení, ale hosté hráli přesilovou hru laxně a do šance se téměř nedostali. Naopak Orct musel prokázat svůj postřeh proti Vaicovi a Podkonickému. Vítězně poté vyšel i ze souboje s Žabkou, v 17. minutě už kapituloval. Liberec hrál přesilovou hru, Klimenta od zadního mantinelu hrál před branku Plodkovi, a ten se nemýlil.

Po přestávce musel řešil několik nebezpečných situací při přesilové hře Kladna i Hnilička, ale vedl si dobře. Navíc Pletka se krátce po návratu z trestné lavice výborně zorientoval před brankou a zvýšil na 2:0. Zdálo se, že domácí mají hru ve své moci, ale poté promarnili dvě přesilovky a pustili Kladno do hry. Jen díky Hniličkovi, který do konce druhé třetiny vychytal čtyři slibné příležitosti Kladna, se stav před třetí třetinou nezměnil.

Martin Procházka snížil

Ve 45. minutě však po nenápadné střele Martina Procházky proklouzl puk mezi Hniličkovy betony a hosté snížili na rozdíl jediného gólu. O minutu později diváci již jásali po Vampolově pokusu, ale puk se odrazil od tyče do hřiště. Bílí Tygři ale opět získávali navrch. V 51. minutě se dvakrát zaskvěl Orct po parádních akcích prvního libereckého útoku zakončených střelami Vaice a Šachla. Od 53. minuty hrál Liberec minutu a 38 vteřin přesilovku pět na tři. Brankář Orct však všechny pokusy Severočechů pochytal a štěstí mu přálo při ráně Moravce od modré čáry, po níž Orct vyrazil puk na horní tyč.

Poté ale dokonce v oslabení obral Plodek o puk Gardoně, projel až před Orcta a bekhendem zakončil pod horní tyč na 3:1. O možnost závěrečného náporu poté připravil hosty Zeman, který na polovině hřiště krosčekoval Podkonického a byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání.

Bílí Tygři Liberec - Rabat Kladno 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Plodek (Klimenta), 25. Pletka (Víšek), 56. Plodek - 45. Martin Procházka (Patera). Rozhodčí: Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8, navíc Zeman (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4813.
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Čutta, Krstev, Holub, Zíb, Žabka, Kočí - Vaic, Podkonický, Šachl - Klimenta, Plodek, Víšek - O. Hruška, Vampola, S. Procházka - Pletka, Pabiška, Pajič. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.
Kladno: Orct - Ševc, Zeman, Pavlas, M. Štěpánek, L. Procházka, Hájek, Trončinský - Čurilla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Hluchý - M. Havel, Kalla, Kuchler - Diviš, Frolík, Jaroš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: