Hlavní obsah

Lídr z Třince padl v Mladé Boleslavi, Sparta přestřílela Plzeň

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili na svém ledě ve 29. kole extraligy lídra z Třince 3:2 po nájezdech. Sparta dokázala v přestřelce udolat Plzeň 4:3. Pardubice ztratily nadějně rozehraný duel s Karlovými Vary a prohrály 3:4 v prodloužení. Kladno udolalo Zlín 3:2 po samostatných nájezdech a Kometa Brno zvítězila nad Litvínovem 4:1. Stejným výsledkem zdolala také Slavia České Budějovice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Sparty se radují z branky do plzeňské sítě.

Článek

Ve velkých problémech se zmítající Mladá Boleslav přivítala lídra z Třince. Středočechům po odečtu bodů hrozí i vyloučení z nejvyšší soutěže, nedaří se jim navíc ani na kluzištích. Zvítězit nedokázali v šesti předchozích zápasech. Vedoucí celek tabulky poslal do vedení po rychlé akci Bonk. Stav 1:0 trval až do třetí třetiny, kdy nejdříve vyrovnal Štěfanka a do vedení poslal hosty Zíb. Utkání se však nakonec prodlužovalo, v poslední minutě se totiž prosadil Hay. Vítězství domácím zařídil po samostatných nájezdech Loskot.

Se sérií šestí vítězných zápasů v zádech přijeli hokejisté Plzně na sparťanský led. Oba týmy měly před duelem shodně 30 bodů. Do vedení šli domácí po brance Hromase, ale Západočeši dokázali zápas otočit díky dvěma brankám Straky. Ze tří bodů se přesto radovali Pražané, kteří tak potvrdili vzrůstající formu. Rozhodující gól zaznamenal Kůrka.

Pardubice se s Karlovými Vary střetly před dvěma týdny a hokejisté Eatonu museli překousnout porážku 2:5. Od začátku úterního zápasu vše nasvědčovalo tomu, že se Východočechům podaří výborná odplata. Do konce úvodní třetiny totiž domácí vedli po brankách Buchteleho, Nakládala a Starého již 3:0. Ale Energie dokázala zápas zdramatizovat. Do 30. minuty se prosadili Pech a Zaťovič a vyrovnání přinesl gól Hrušky pět minut před koncem třetí části. Tentýž hráč rozhodl o vítězství Karlových Varů, když se prosadil v prodloužení.

Slavia rozhodla o vítězství v poslední třetině

Slavia v posledních dvou duelech s Českými Budějovicemi prohrála. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný. Na Svobodovu trefu z konce úvodní části odpověděl Podlešák a stav 1:1 trval až do poslední desetiminutovky. V té se totiž podařilo Pražanům nasázet tři góly a stanovit konečné skóre na 4:1.

Předposlední Kladno přivítalo Zlín, na který Středočeši nemají zrovna příjemné vzpomínky. Kladenští chtěli odčinit porážku 0:8, kterou od Moravanů inkasovali v posledním vzájemném utkání. Domácí šli do vedení po brance Bílka, ale Zlínu se podařilo zápas otočit po brankách Lihnarta a Balána. Kladenským alespoň prodloužení zajistil Bicek. Druhý bod nakonec Kladnu zařídil v samostatných nájezdech Kalla.

Litvínov vyhrál dva z posledních tří zápasů na cizích kluzištích, ale v hale Rondo, kde hraje své zápasy Kometa Brno, na body nedosáhl. Domácí si v úvodní části vypracovali dvoubrankový náskok, který navýšil ještě Houdek. Jediné zdramatizování přineslo Ručinského snížení, ale hokejisté z moravské metropole dovedli zápas do vítězného konce.

Zápasy 29. kola
Kladno - Zlín 3:2 po sam. náj.on-line
Branky: 17. Bílek, 47. Bicek - 21. Linhart, 26. Balán.
Ml. Boleslav - Třinec 3:2 po sam. náj.on-line
Branky: 46. Štěfanka, 60. Hay, roz. náj. Loskot - 10. Bonk, 48. Zíb.
Sparta - Plzeň 4:3on-line
Branky: 4. Hromas, 32. Treille, 47. Bartánus, 53. Kůrka  - 7. a 20. Straka, 53. Duda.
Pardubice - Karlovy Vary 3:4 po prodl.on-line
Branky: 4. Buchtele, 10. Nakládal, 18. Starý - 28. Pech, 30. Zaťovič, 55. a 64. Hruška.
Brno - Litvínov 4:1on-line
Branky: 7. Stehlík, 18. Erat, 37. Houdek, 58. Hruška - 44. Ručinský.
Slavia - Č. Budějovice 4:1on-line
Branky: 20. Svoboda, 53. Jelínek, 58. Sklenář, 59. Tomica - 31. Podlešák.
Předehráno 23. listopadu: Vítkovice - Liberec 5:4

Reklama