Hlavní obsah

Litvínov si vychutnal Plzeň, Sparta řádila v Třinci

PRAHA

Šest zápasů bylo na programu nedělního 23. kola hokejové Tipsport extraligy. Již brzy odpoledně začal duel Českých Budějovic s brněnskou Kometou, Jihočeši v něm vydřeli těsné vítězství 2:1 a udrželi si třetí příčku v tabulce. Šlágr kola se hrál v Třinci, kde Oceláři přivítali druhou Spartu. Pražané si s domácími dokonale pohráli a roznesli je po výsledku 5:1. Díky tomu se vyhoupli do čela tabulky, alespoň do pondělní dohrávky Slavie s Libercem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z branky na třineckém ledě.

Článek

V Budějovicích se odehrálo úvodní buly netradičně již v 15:40, domácí si v utkání chtěli spravit chuť po dvou prohraných zápasech před vlastním publikem, naopak Moravané tři venkovní zápasy marně čekali na výhru a doufali, že na jihu Čech by se jim mohlo vést lépe. Ale nestalo se, Kometa prohrála venku počtvrté v řadě. Na úvodní trefu českobudějovického Mertla sice ještě v úvodu druhé třetiny dokázal odpovědět Petrovický, jenže Kuchejdův gól z poloviny utkání už zůstal bez odpovědi. Ani závěrečná power play Brna k vyrovnání a prodloužení nevedla.

Před brankářem Komety Brno Sasu Hovim dotírá českobudějovický Aleš Kotalík.foto: ČTK/David Veis

Šlágrem kola byl souboj dvou nejofenzivnějších týmů soutěže - Třince a Sparty. Pražané během 22 kol nasázeli svým soupeřům 67 branek, Oceláři ještě o sedm gólů více. Své pověsti však dostáli jen Pražané, kteří oplývají nejlepší bilancí na kluzištích soupeřů a porazili Třinec vysoko 5:1. Díky tomu se Sparta vyhoupla do čela extraligy, kde setrvá minimálně do pondělí, kdy se kolo dohrává utkáním Slavia - Liberec.

Karlovy Vary naposledy dokázaly vyhrát za tři body na půdě soupeře 4. října. Nezlomily to ani v nedělním střetnutí na ledě Zlína, který vydřel fotbalovou výhru 1:0 díky gólu Holíka ze závěru prvního dějství.

Rozjetá Plzeň zkolabovala na ledě Litvínova

Litvínov, který se pohybuje na rozhraní postupu do předkola play-off, přivítal Plzeň. Ačkoliv Chemikům se doma daří, rozjetá Plzeň jim chtěla sebrat všechny body. Vyhrála poslední tři duely a inkasovala přitom jen dvě branky. Jenže ze severu Čech jede s výpraskem 8:2. Severočeši tak vyhráli i šesté domácí utkání v řadě, navíc ve velkém stylu. Dvěma góly se na brankostroji podíleli Hujsa a Hübl, trefili se také Jenáček, Gula, Kubinčák a Kubát.

Kladno v pátek ve třetí třetině promarnilo třígólový náskok proti Litvínovu a nakonec bralo jen bod za prohru v prodloužení. Proti Pardubicím, kterým chyběl střelec Brendl, to byla úplně jiná písnička. Středočeši vyhráli 4:2, přestože museli otáčet skóre.. Hosté totiž ve druhé třetině během 25 sekund nastříleli dvě branky a vedli 2:1. Kladenští Rytíři to ale nezabalili a za necelé tři minuty třetího dějství změnili vývoj zápasu. Čtvrtý gól domácích pak zaznamenal navrátilec do sestavy Hluchý a pečetil konečné skóre. 

Mladá Boleslav prohrála pět utkání za sebou, proti Vítkovicím musela bodovat, aby udržela kontakt na ocasu tabulky. To se jí podařilo, bojovně hrající domácí porazili Vítkovice 4:1 a oplatili jim tak porážku z prvního vzájemného zápasu, který vyhráli Ostravané 8:4. Středočeši o svém vítězství rozhodli třemi góly v první třetině, pak už jen v závěru kosmeticky upravili skóre.

Kolo uzavře pondělní dohrávka mezi Slavií a Libercem.

Hokejová Tipsport extraliga, 23. kolo:
Č. Budějovice - Brno 2:1on-line
Branky: 16. Mertl, 31. Kuchejda - 21. Petrovický.
Třinec - Sparta 1:5on-line
Branky: 15. Richter - 9. I. Rachůnek, 22. Philipp, 25. Ton, 33. Jánský, 48. Y. Treille.
Zlín - Karlovy Vary 1:0on-line
Branka: 20. Holík.
Litvínov - Plzeň 8:2on-line
Branky: 20. Jenáček, 23. a 46. Hujsa, 36. Gula, 37. Kubát, 39. a 54. Hübl, 46. Kubinčák - 37. Duda, 43. Heřman.
Kladno - Pardubice 4:2on-line
Branky: 31. Valský, 43. Bílek, 46. Patera, 59. Hluchý - 35. J. Kolář II, 36. Kousal.
Ml. Boleslav - Vítkovice 4:1on-line
Branky: 11. Mikulík, 12. Jiránek, 19. Goertzen, 60. Rýgl - 19. Szturc.
Pondělí
18:15 Slavia Praha - Liberecon-line

Reklama