Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:5Mladá Boleslav vyhrála v Liberci a posunula se na osmé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Sup 0 : 1
12. Nedvěd 1 : 1
26. Duben 1 : 2
29. Jareš 2 : 2
34. Kracík 2 : 3
54. Sup 2 : 4
56. Sýkora 2 : 5

LIBEREC

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v dnešním utkání 40. kola extraligy na ledě sedmého Liberce 5:2 a posunuli se na osmé místo. Na Bílé Tygry, kteří vyšli potřetí za sebou naprázdno, už Středočeši ztrácejí jen bod. Dvěma góly se zaskvěl v dresu vítězů útočník Michal Sup, který s 250 góly v nejvyšší soutěži a české reprezentaci vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Článek

V prvních minutách se hrál opatrný hokej s obou stran. Až v sedmé minutě viděli diváci první solidní šance. Domácí Blatný projel celé útočné pásmo, našel volného Kašpaříka, ale ten tomu střela příliš nevyšla. První branky v zápase se dočkali hosté. Sup najel do pásma, vystřelil na Pince, kterému proklouzl puk pod výstrojí do branky.

Domácí na vyrovnání nemuseli dlouho čekat. Obránce Rýgl tvrdě vypálil od modré čáry a na jeho tečovanou střelu byl hostující brankář krátký. V 15. minutě se pěknou individuální akcí zaskvěl hostující útočník Bahenský, jehož střelu Pinc se štěstím vyrazil. Liberec kontroval pěknou akcí čtvrté řady, Ondřej ale nedokázal dorazit do branky vyraženou střelu Špačka.

Druhá třetina začala s malým zpožděním kvůli problémům s časomírou. Do první velké šance druhého dějství se dostali hosté. Pinc neudržel Bahenského střelu v lapačce, puk se odrazil na hůl Handlovského, ale ten nedokázal dopravit puk do odkryté branky. Hosté pokračovali v aktivitě a jejich snaha vyústila v druhý gól. Duben na modré čáry vystřelil a propálil vše co mu stálo v cestě. Domácí poté přidali na tempu a vynutili si tlak, z kterého udeřili. Puk se dostal na modrou čáru, kde jej zpracoval domácí obránce Jareš a přesnou střelou trefil růžek Valentovy branky.

Vzápětí mohli jít domácí do vedení, ale Matějovský svou střelu poslal jen do Valentovy hrudi. Hosté kontrovali tlakem v přesilovce, v jejímž závěru udeřili potřetí. Kracík na kruhu zamíchal pukem a přesnou střelou pod horní tyčku nedal Pincovi šanci. Hosté byli dál aktivnější a málem si připsali i čtvrtý gól, ale Fabuš dostal puk do branky nedovoleně a i přes protesty se uznání branky nedočkal.

Závěrečné dějství začali o něco aktivněji domácí, ale Víšek ani Matějovský na hostujícího brankáře nevyzráli. Branku na odskočení nabídl hostům svojí chybou obránce Moravec, ale hostující Nouza v samostatném úniku tvrdou střelou branku netrefil. V 48. minutě mohl vyrovnat dnes člen první řady Liberce Vantuch, ale jeho střela z levého kruhu cíl nenašla.

Postupem času domácí stupňovali tlak před hostujícím brankářem, ale branky se dočkali hostující fanoušci na druhé straně. Po obrovské chybě domácí obrany se dostal do jasné šance hostující útočník Sup a druhým gólem v zápase navýšil vedení. Jubilejní 250. trefou v nejvyšší soutěži a české reprezentaci tak ukončil své čekání na vstup do Klubu hokejových střelců a stal se jeho 55. členem. O pár okamžiků později definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro hosty útočník Sýkora.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Nedvěd (Rýgl), 29. Jareš (Rýgl, Víšek) - 9. Sup (Král, Pabiška), 26. Duben (Gajovský, Nouza), 34. Kracík (Macho, Jiruš), 54. Sup, 56. T. Sýkora (Král, Vrbata). Rozhodčí: Polák, Šindler - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 6685.
Liberec: Pinc - Jareš, Derner, Rýgl, Čakajík, Malkamäki, Holub, Moravec - Matějovský, Podkonický, Bárta - Blatný, Kašpařík, Víšek - Plodek, Nedvěd, Vantuch - Špaček, Dušek, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Lehikoinen, Žabka, Jiruš, J. Kasík, Duben, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Macho, Kracík, Fabuš - Bahenský, Handlovský, Gajovský - od 50. navíc Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: