Hlavní obsah

Nemá cenu panikařit, uklidňuje karlovarský matador Řezníček

První pokus o nalezení klíče od finálové brány se hokejistům Karlových Varů nezdařil. I přesto, že v druhé polovině pátého semifinále byli lepší než domácí Sparta. Palečkův tým ale skepsi nepropadá, stále je na tom lépe než jeho pražský soupeř. "Nemá cenu panikařit. Je třeba si odpočinout na sobotu a v Karlových Varech podat takový výkon, jaký jsme tam podávali. Myslím, že k těm výkonům se umíme vrátit," burcuje zkušený Josef Řezníček.

Článek

Nemůže takhle těsná prohra zacloumat sebevědomím vašeho týmu?

Zacloumat to může s kýmkoliv. Hráčů je pětadvacet, stejně jako psychik. Na každého to zapůsobí jinak. Máme ale ještě dva zápasy k tomu, abychom Spartu porazili a vyřadili.

V pátém zápase jste tomu byli blízko. Ve třetí části a v prodloužení jste byli lepší, přesto odjíždíte poraženi.

Věděli jsme, že uspět tu bude hodně těžké. To, co jsme si předsevzali, se podařilo. Náskok Sparty jsme vyrovnali, utkání dotáhli až do prodloužení. Tam už to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Je teď na vás, na zkušených hráčích, abyste mužstvo po jednom nezdaru uklidnili?

Určitě. Od toho jsme tady. Nemá ale cenu panikařit. Je třeba si odpočinout na sobotu a v Karlových Varech podat takový výkon, jaký jsme tam podávali. Myslím, že k těm výkonům se umíme vrátit.

Tradičně výborný výkon podal na Spartě Mensator, který vás svými zákroky držel až do poslední chvíle ve hře o postup do finále.

Mensy je naše stálice. Víme, že se na něj můžeme spolehnout. Obranu máme srovnanou a to, co projde, Lukáš chytne. Díky němu a obětavosti hráčů jsme to dotáhli až do prodloužení. Problémem ale bylo, že v prvních dvou třetinách jsme měli strašně moc vyloučení. A nesváděl bych to na rozhodčí!

Co tedy od šestého zápasu očekáváte?

Očekávám nádhernou atmosféru a krásný hokej. Doufám, že Spartu přetlačíme a dobrým výkonem ji porazíme.

Je pro vás domácí prostředí velkou vzpruhou? V součtu s loňským play-off jste doma prohráli jen jediný zápas.

Doma jsme trošku odvážnější.Třeba v pátém zápase na Spartě jsme se kvůli časté hře v oslabení moc projevit nemohli.

Reklama

Související témata: